Potpisani ugovori za finansiranje projekata

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić potpisao je danas sa predstavnicima nevladinih organizacija i udruženjima građana od interesa za Grad ugovore o finansiranju projekata.

˗ Potpisali smo ugovore sa 73 udruženja koja su kroz projekte ili na osnovu odluke Skupštine Grada dobila dio sredstava namijenjenih za ove svrhe. Na osnovu danas potpisanih ugovora dodijeljeno je 1.900.000 KM za sedam sportskih klubova, 13 udruženja proglašenih odlukom Skupštine Grada da su od opšteg interesa i 53 udruženja iz oblasti kulture, ekologije, umjetnosti i obrazovanja ˗ naveo je gradonačelnik Mićić

Ove godine je prvi put primijenjena LOD metodologija, tako da je 60 odsto udruženja dobilo sredstva na osnovu konkursa.

˗ To su uglavnom udruženja koja se dugi niz godina bave ovim poslom i rade kvalitetno. LOD metodologija predviđa da se plan realizuje u potpunosti uz obaveznu kotrolu utroška sredstava dodijeljenih za realizaciju projekata ˗ istakao je Mićić.

Za sportske klubove izdvojeno je 760.000 KM, uglavnom za premijerligaše. Sredstva su dobili: Fudbalski klub „Radnik” Bijeljina, Košarkaški klub „BN Basket” Bijeljina, Odbojkaški klub „Radnik” muški, Odbojkaški klub „Radnik” ženski, Bokserski klub „Radnik”, Košarkaški klub „Građanski Bobar”, Ženski fudbalski klub „Radnik Bumerang”.

Udruženja koja su odlukom Skupštine grada proglašena za udruženja od opšteg interesa su: Opštinska organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i lica RS, Gradska boračka organizacija, Koalicija organizacija osoba sa invaliditetom, Udruženje ratnih vojnih invalida, Republička organizacija Saveza logoraša RS Bijeljina, Međuopštinsko udruženje civilnih invalida žrtava rata, SPKD „Prosvjeta” Gradski odbor Bijeljina, Omladinski savjet Bijeljina, Udruženje porodica nestalih boraca i civila Semberije i Majevice, BZK „Preporod”, SUBNOR Bijeljina i CPD „Srbadija” Bijeljina.

Izvor: Gradska uprava