POTREBNA POMOĆ DJEVOJČICI NIKOLINI

Porodica Simić iz Glavičica ima tešku životnu priču sa kojom se bori na svoj način.

Naime,  Milan i Milena su u braku dobili sina koji je nakon dve i po godne preminuo. Nakon toga Milena je rodila joS jednog sina koji je preminuo nakon dva i po meseca dok je treći živeo samo dvadeset pet dana. Tuga, neverica, bol, zbunjenost  i ogorčenost su ublaženi rađanjem male Nikoline ali ne zadugo. Nakon porođaja roditeljima je saopšteno da  boluje od epilepsije i kreće nova bol, ponovo bonice, nova ispitivanja i ponovo nova lečenja. Učestali napadi, dugi ili kratki slamali su već namučene roditeljske duše. Nikolina je kada je imala godinu i po dana počela da pije sirup od koga su jos se napadi proredili i nekako je zivot tekao dalje.

Onda je nastao novi problem za koji nisu ni slutili da će ga imati. Nikolina nije mogla da govori. Uz pomoć logopeda ona je pre dve godine uspela da izgovori i prve reči. Danas Nikolina ima šest i po godina, poteškoće u govoru zbog kojih još uvek ne moze u školu,  i dalje je zavisnik od sirupa bez koga ne može da živi.

lijek

Njeni roditelji su nezaposleni a njen tata privatno zaradi oko 300 KM dok joj je samo za lek mesečno  potrebno 250 KM, i nije teško napraviti računicu. Za logopeda teško da se može izdvojiti bilo šta. Nikolinina mama iako želi ne može da radi jer njena bolest je takva da je svaki sat neizvestan, napad se desi nenajvljeno i neočekivano.  Njima je potrebna pomoć, njima su potrebni prijatelji i podrška.

Naše malo Nikolini i njenim roditeljima je ceo svet.

Neka Nikolina postane naša svetla tačka, neka nas ujedini i  neka pobedi dečiji život.

Kontakt telefon: Milena Simić  00387/ 65 – 367 – 575

ŽIRO RAČUNI:

554-402-00664601-58  i devizni BA395542030052120117

Pripremila : Nela Vuković

Izvor:Radio “SKALA” Ugljevik