Predavanje vladike Grigorija na temu “Postojati kao biće slobode”

Njegovo preosveštenstvo episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije rekao je večeras u Bijeljini da prožimanje ljubavi i slobode u čovjeku čine pokretačku silu neophodnu da se u svijetu savlada pošast depresije i straha koja dolazi od ljudske neslobode.

 

“U vremenu kada je ljubav zahladnjela među ljudima i kada nas egzistencijalni i psihološki strahovi parališu, treba razgovorom i otvaranjem prema drugome da osvajamo svoju slobodu i potvrđujemo svoju ljubav”, rekao je vladika Grigorije na predavanju koje večeras održano u gradskom Centru za kulturu.

Publici, koja je ispunila i mjesta za stajanje u sali sa 350 mjesta, vladika je kroz biblijske, ali i priče iz svakodnevice, besjedio o slici božijoj u čovjeku i važnosti osvajanja slobode.

“Čovjek je biće stvoreno za život, a ne za smrt. Naša šansa za život je ogromna, naša prilika je otvorena, ali da bismo tu priliku iskoristili, mi moramo da budemo bića slobodna i bića puna ljubavi”, zaključio je vladika Grigorije.

Savršen pristup za čovjeka danas je, kaže vladika Grigorije, da nema straha od drugoga i drugačijega, jer nas taj drugi potvrđuje da jesmo.

Predavanje vladike Grigorija na temu “Postojati kao biće slobode” održano je kao dio ciklusa predavanja u okviru Velikog posta koje organizuje Misijski fond Eparhije zvorničko-tuzlanske svake nedjelje u martu.

 

Izvor: Srna

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *