Predstava »Od kolijevke pa do braka« otvorila »Zaplet 06«

BANJALUKA – Predstavu “Od kolijevke pa do braka”, u premijernom izvođenju Gradskog pozorišta “Jazavac”, kojom je sinoć otvoren Međunarodni festival mladog glumca “Zaplet 06”, banjalučka publika je nagradila gromoglasnim aplauzom.

Riječ je o komediji nastaloj po djelu Branislava Nušića “Autobiografija” u adaptaciji i režiji Ane Đorđević, za koju scenografiju i kostimografiju potpisuje Vladana Trnić.

Uloge su povjerene Miljki Brđanin, Aleksandaru Blaniću, Smiljani Marinković i Danilu Kerkezu. Predstavu odlikuju jednostavna radnja, dobra dinamika i mnoštvo likova.

Priča prati odrastanje čovjeka, od rođenja pa do braka, kroz niz komičnih situacija, jer kako je i sam Nušić napisao, sa brakom se taj put i završava.

Ako je suditi po reakciji publike, izuzetno uigran ansambl “Jazavca” uspio je dočarati taj put.

“Mi smo uzeli neka elemente iz ‘Autobiografije’ i na osnovu njih iskonstruisali priču o jednom detetu, s velikim ambicijma i željama da postane neko, da bude bogat, slavan, ali susreće se sa svim anomalijama u društvu koje ga sperečavaju da ostvari svoje ciljeve”, istakla je Đorđevićeva.

Ispunjena mjesta u sali Gradskog pozorišta “Jazavac” pokazala su da su Banjalučani s nestrpljenjem očekivali ovu predstavu, ali i sam festival. Oduševljenje premijerom nije krila ni mlada glumica Smiljana Marinković, kojoj je ovo prva profesionalna uloga nakon završetka fakulteta.

“Veliko zadovoljsto je bilo raditi s ovakvim glumcima. Uživali smo svakodnevno na probama, a večeras se pokazalo da su se naš trud i rad isplatili”, kazala je ona.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *