Predstava “Odumiranje međeda” pobjednik pozorišnog festivala “Dani komedije”

Pobjednik ovogodišnjeg pozorišnog festivala “Dani komedije” u Bijeljini je predstava “Odumiranje međeda” Narodnog pozorišta Republike Srpske.

 

Na završnoj večeri festivala u Centru za kulturu “Semberija” za najbolju glumicu proglašena je Nikolina Jelisavac iz banjalučkog pozorišta “Jazavac”, koje se publici predstavilo predstavom “Celo telo tu me boli”.

Nagrada za najboljeg glumca pozorišnog festivala u Bijeljini dodijeljena je glumačkom bardu Zijahu Sokoloviću u predstavi “Glumac je, glumac je glumac” beogradske Agencije “Jugoart”.

Publika u Bijeljini imala je priliku da pet večeri uživa u izuzetno kvalitetnim predstavama i da na daskama koje život znače vidi velika glumačka imena srpske scene.

Festival je završen predstavom “Celo telo tu me boli” Gradskog pozorišta “Jazavac” iz Banjaluke, koje sa ovom komedijom gostuje širom Republike Srpske.

Uoči predstave, na Svjetski dan pozorišta, pročitana je poruka koju je ove godine napisao jedan od najznačajnijih teatarskih stvaralaca današnjice poljski reditelj Kšištof Varlikovski.

Selektor pozorišnog festivala u Bijeljini Gavrilo Jovanović rekao je novinarima da je četrnaeste “Dane komedije” obilježio izuzetan interes publike i da je za sve predstave tražena karta više.

“Grad koji nema pozorište pokazao je kolika je želja publike da uživa u divnim predstavama i izuzetnim glumcima i koliko je umjetnost potrebna i važna u našim životima”, zaključio je Jovanović.

 

Izvor: Srna

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *