Prezentovani privredni potencijali Grada Bijeljine

Na sastaku koji je danas održan u Gradskoj upravi privrednicima i predstavnicima udruženja privrednika iz dijaspore prezentovani su investicioni potencijali grada, vodiči za ulaganja, kao i način na koji investitori mogu najbrže realizvati svoje interese, od otvaranja preduzeća do dobijanja neophodnih urbanističkih dokumenata.

Milenko Stevanović, vlasnik kompanije „Steko”, koja se bavi proizvodnjom montažnih kuća istakao je da Gradska uprava sa svojim ograničenim resursima privatnom sektoru daje dovoljnu podršku i čini sve ono što je u njenoj nadležosti da olakša poslovanje privrednicima.

– Dobra prezentacija Grada čini nas prepoznatljivima i omogućava lakše nastupanje na inostranim tržištima. Za naše proizvode postoji daleko veće interesovanje nego što su naši kapaciteti. Nakon kupovine fabrike u Nigeriji, ovih dana počinje izgradnja nove fabrike u Bijeljini, koja će zaposliti preko 100 radnika.

Na 4000 m² biće montirana automatska linija za proizvodnju niskoenergetskih i pasivnih objekata za evropsko tržište. Dakle, posla ima za one koji hoće da rade i znaju kako, dodao je Stevanović.

Član uprave Udruženja srpskih privrednika u Švajcarskoj, Đorđe Gajić, ukazao je na značaj održavanja ovakvih sastanaka i ocjenio ovakve susrete kao dobar način da se strani investitori i privrednici iz dijaspore zainteresuju za ulaganja u sembersku regiju.

Prezentujući industrijske zone dva i četiri, načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu Mile Pejčić, naglasio je da su u toku statutarne aktivnosti kako bi se u potpunosti riješili imovinski odnosi u ovim industrijskim zonama.

On je podsjetio da je u toku uređenje putne infrastrukture i uvođenje gasa, na placevima u zonama.

Nakon sastanka, gradonačelnik Mićo Mićić zaključio je da je Gradska uprava uložila značajne napore u promociju grada i privlačenje novih investicija.

– Ispunili smo sve kriterijume zadate u postupku BFC sertifikacije i na taj način postali jedan od prvih gradova u BiH sa povoljnim poslovnim okruženjem. Nastavićemo da činimo sve ono što je u nadležnosti jedne lokalne zajednice da bi Bijeljina postala atraktivno mjesto za investiranje. Naš osnovni cilj je otvaranje novih proizvodnih pogona i povećanje zaposlenosti.

Izvor: gradskauprava/Bijeljina danas