Produžen rok za prijavljivanje volontera anketara

BANJALUKA – Omladinski savjet Republike Srpske produžio je do 12. oktobra rok za prijavljivanje volontera anketara za provođenje istraživanja za potrebe izrade dokumenta Omladinska politika Republike Srpske za period 2016-2020. godine.

Rok je ponovo produžen zbog nedovoljnog broja prijavljenih volontera anketara.

Nijedna prijava nije stigla iz opština: Čajniče, Čelinac, Derventa, Gacko, Istočna Ilidža, Kneževo, Osmaci, Oštra Luka, Pelagićevo, Prnjavor, Rudo, Srebrenica, Šamac, Šekovići, Trnovo, Ugljevik, Vukosavlje, navodi se u saopštenju Omladinskog savjeta Republike Srpske.

Omladinski savjet ističe važnost ovog istraživanja, jer je Omladinska politika Republike Srpske najvažniji dokument za mlade koji se donosi s ciljem  poboljšanja njihovog položaja i rješavanja utvrđenih problema.

Omladinski savjet pozvao je sve mlade i omladinske organizacije u Srpskoj da se više uključe u proces odlučivanja i donošenja odluka, pogotovo onih kojih se tiču njih direktno.

Omladinskom politikom utvrđuju se osnovni ciljevi, pravci razvoja i zadaci u omladinskom sektoru u oblastima od posebnog interesa za mlade – zapošljavanje, stambena politika, obrazovanje i kultura, zdravlje i socijalna politika.

Ovom politikom utvrđuje se i informisanje mladih, mobilnost, omladinski rad i organizovanje, slobodno vrijeme mladih i participacija u društvu, zaštita životne sredine i druge oblasti koje će biti utvrđene na osnovu istraživanja.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i Omladinski savjet Srpske provode istraživanje za potrebe izrade dokumenta Omladinska politika Republike Srpske za period 2016-2020. godine.

Tim povodom 23. septembra otvoren je poziv anketarima iz svih gradova i opština Republike Srpske koji će učestvovati u istraživanju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *