Proslava Sv. Save u područnim osnovnim školama

Povodom proslave sv. Save u područnim osnovnim školama Mezgraja-Kose i Ugljevik Selo, u organizaciji Centra za kulturu ,,Filip Višnjić“ Ugljevik, izvedena je monodrama ,,Autobiografija“ Branislava Nušića. Predstavu je izveo Mikica Petronijević, glumac iz Beograda.U predstavi se na šaljiv način govori o životnom putu Branislava Nušića, njegovom odrastanju, školskim danima, ljubavima, vojsci. U svojoj ,,Autobiografiji“ Nušić je opisao svoje djetinjstvo, školovanje i sazrijevanje.Iako nije pokazao mnogo ljubavi prema školi, jer je strast prema pozorištu bila izražena još od malena, Nušić je na sebi svojstven način, mudro i sa puno humora, iskritikovao suvoparnost našeg sistema školovanja.

 

Za ovu priliku i učenici osnovnih škola Mezgraja-Kose i Ugljevik Selo pripremili su bogat recitatorski i muzički program, kojim su se predstavili prisutnim gostima.

Nakon kulturno-umjetničkog programa, u ime Opštine Ugljevik, glumac je, u ulozi Djeda Mrazapodijelio dječije paketiće djeci prisutnoj na manifestacije.

 

 

 

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *