Radnik – Olimpik 3:0

Sporna utakmica 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Radnika i Olimpika (2:2), koja je odigrana prije dva i po mjeseca, registrovana je službenim rezultatom 3:0 u korist sarajevskog kluba.

Podsjećamo, iz Olimpika su se nakon remija s Bijeljincima 2:2, žalili na nastup napadača Јovana Vučinića, koji je kolo ranije isključen u duelu s Čelikom, ali je nastupio protiv Olimpika, prenosi Mondo.

U Radniku su smatrali da se suspenzija može odraditi u Kupu Republike Srpske, što je Vučinić i učinio. Odigrao je meč protiv gatačke Mladosti, a onda izašao na megdan Olimpiku.

A onda su nastali problemi.

Olimpik se prvo žalio smatrajući da Kup RS ne može biti mjerodavan, te da se ne može uzeti u obzir kada je takmičenje na nivou BiH u pitanju. Ipak, s tim se nisu složili u semberskom premijerligašu, s obzirom da od Saveza nisu dobili informaciju da je Vučinić suspendovan za meč s Olimpikom, pa je on uvršten u sastav.

Žalbu Sarajlija prvobitno je odbila Takmičarska komisija FS BiH i susret registrovala postignutim rezultatom. Iz Olimpika je zatim uslijedila žalba i Apelacionoj komisiji Saveza, koja je donijela novu odluku i bodove dodijelila timu s “Otoke”.

Međutim, uslijedila je nova žalba, ovaj put od strane Radnika, pa je Izvršni odbor FS BiH poništio odluku i vratio je Apelacionoj komisiji, koja je donijela odluku kao i prvi put, pa su tri boda otišla u Sarajevo. Susret je registrovan službenim rezultatom 0:3.

“Razmarajući ovaj predmet, Apelaciona komisija je većinom glasova donijela odluku kojom se usvaja žalba Olimpika i preinačuje odluka Komiteta za takmičenje FS BiH vezano za registraciju utakmice 15. kola Premijer lige BiH Radnik- Olimpik te se pomenuti susret registruje službenim rezultatom 0:3 u korist Olimpika. Utvrđeno je, da igrač Radnika Јovan Vučinić nije imao pravo nastupa na pomenutoj utakmici zbog automatske suspenzije, odnosno kazne zabrane igranja jednog susreta radi isključenja na prethodnoj prvenstvenoj utakmici”, navodi se u saopštenju FS BiH.

Ovakvim raspletom, Olimpik je dobio dva boda i sada s 30 osvojenih bodova zauzima četvrtu poziciju na tabeli Premijer lige. S druge strane, Radnik je ostao bez jednog boda i sada ima devet, koliko i posljednjeplasirana Mladost iz Velike Obarske.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *