Respektujemo sve, ali neka rivali misle o nama

Legendarni srpski košarkaš Dejan Bodiroga, trenutno potpredsjednik Saveza, uvjeren je da nacionalni tim Srbije poslije srebra na šampionatu svijeta u Španiji ima snage da se na ovogodišnjem prvenstvu Evrope bori za zlatnu medalju, a samim tim i za plasman na Olimpijske igre.

– Nadam se da je moguće da ostvarimo pomak i napredujemo do zlata, ali to će biti izuzetno teško. U 2015. godini očekuje nas Evropsko prvenstvo, koje je neizvijesno i teško takmičenje. Mnogo ekipa će ići na osvajanje medalje, jer prva dva mjesta obezbjeđuju direktan plasman na Olimpijske igre, dok će preostala četiri tima u kvalifikacije za Rio, izjavio je Bodiroga u novogodišnjem intervjuu Tanjugu.

Prema njegovim riječima uvijek je teže braniti mjesto u vrhu, ali ima povjerenje u tim koji je zvanično drugi na planeti.

– Idemo u Francusku poslije ogromnog rezultata, biti drugi na svijetu je fantastičan uspjeh. Igrali smo odlično u Španiji i zbog toga bih čestitao igračima, stručnom štabu i svima koju su doprinijeli da se osvoji srebrna medalja. Naravno da je teže braniti nego osvojiti, ali mislim da su momci dobili veliku dozu samopouzdanja i, uz sav kvalitet i talenat koji posjeduju, vjerujem da ćemo biti konkurentni u borbi za medalju, naveo je Bodiroga.

Bodiroga, koji kao igrač ima tri zlatne i jednu bronzanu medalju na šampionatima Evrope, ne krije da će on i selektor Aleksandar Djorđević savetima pomoći naslednicima da osvoje prvo zlato pod imenom Srbija.

– Poznato je da se nalazimo u najtežoj grupi. NJemačka će biti veoma nezgodan domaćin, prema najavama biće u najjačem sastavu sa Dirkom Novickim. Turska je takođe jak protivnik, a izlišno je pričati o Španiji, koja je uvek favorit za osvajanje prvenstva. Italija je jedan od glavnih kandidata za osvajanje medalje, ima četiri ili pet igrača iz NBA lige, ali su propustili prošlo Svjetsko prvenstvo. Težak raspored, respektujemo sve rivale, ali smo svjesni svojih kvaliteta i neka malo oni razmišljaju o nama. Sigurno da i oni nisu bili srećni kada su saznali da su sa nama u grupi, zaključio je Bodiroga.

Srbija će na prvenstvu Evrope igrati u B grupi, u Berlinu, zajedno sa selekcijama NJemačke, Španije, Turske, Italije i Islanda, a plasman u osminu finala obezbijediće četiri najbolje selekcije.

Završnica prvenstva igraće se u Francuskoj, u Lilu. Šampionat Evrope na programu je od 5. do 20. septembra.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *