Riješite se zubobolje za pet minuta

Zubobolja ima nezgodnu naviku da nas nenadano i najjače pogodi u nemoguće vrijeme, obično usred noći ili kada smo kilometrima udaljeni od najbližeg zubara.

Ali za mrsku boljku postoji odličan kućni lijek koji djeluje kao antiseptik i anestetik.

Na tri načina možete da se riješite zubobolje uz pomoć karanfilića

Prah karanfilića

Prvo isperite usta toplom slanom vodom. Uzmite prstohvat karanfilića i stavite na desni kod zuba koji vas boli i između obraza. Pričekajte malo i kućni lijek za zubobolju trebalo bi da pokaže svoju moć.

Cijeli klaranfilić

Isperite usta toplom slanom vodom. Uzmite dva ili tri karanfilića i stavite ih u usta blizu područja koje vas boli i sačekajte da malo omekšaju. Nakon što omekšaju lagano ih (koliko vam zubobolja dozvoljava) žvaćite kako biste pustili još njegovih ljekovitih ulja, piše Novi.

Ulje karanfilića

Ovo je možda i najefikasniji način za korišćenje karanfilića protiv zubobolje. Potrebno vam je: ulje karanfilića, štapići za uši ili loptice od pamuka, pola kašike maslinovog ulja.

Način upotrebe: Usta dobro isperite toplom slanom vodom. Na taj način pripremate desni koje, tako očišćene, bolje upijaju ulje. Pomiješajte nekoliko kapi ulja karanfilića sa pola kašike maslinovog ulja. Kuglicu vate umočite u tako pripremljeno ulje i stavite je na bolno mjesto lagano pritiskajući. Kako biste lakše pristupili bolnom mjestu možete da koristite i štapić za uši. Umočite ga u ulje i stavite ga direktno na desni.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *