RiTE Ugljevik: Živan Delić umjesto Žike Krunića

Živan Delić, bivši direktor Inspektorata Republike Srpske, najvjerovatnije će zauzeti poziciju generalnog direktora Rudnika i termoelektrane Ugljevik, nezvanično saznaje portal Mojaekipa.

Izvor blizak vrhu Socijalističke partije tvrdi da su u toku pregovori i lobiranje da Delić zauzme funkciju direktora RiTE, koju od marta 2013. godine, obavlja Žiko Krunić.

Naš izvor kaže da nisu u pitanju tenzije niti razmirice u stranci već da bi Krunić trebao preći na neku drugu poziciju, najvjerovatnije savjetnika ali za sada ne nagovještava čijeg.

Žiko Krunic do sada je obavljao poslove direktora inspektorata Republike Srpske, a premještaj na novu direktorsku poziciju mogao bi biti dio unutar koalicijone podjele direktorskih resursa u kojima se Socijalisticka Partija očigledno izborila za ovaj važan objekat kojim je godinama upravljao i kadrovao SNSD.

Inače u poslednjih osam godina RITE Ugljevik udomio je uglavnom svoje stranačke kadrove u ovo veoma vazno javno preduzecue gdje je prosjecna mjesecna plata oko 1300 KM.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *