Ronaldo primio »Zlatnu kopačku« za najboljeg strijelca Evrope

MADRID – Najbolji igrač svijeta za 2013, napadač madridskog Reala Portugalac Kristijano Ronaldo, primio je danas “Zlatnu kopačku” – koju je dobio i Urugvajac Luis Suarez, za najboljeg strijelca Evrope prošle sezone.

Dvadesetdevetogodišnji Ronaldo je treći put u karijeri nagrađen “Zlatnom kopačkom”, koju je ovoga puta podijelio sa Suarezom, koji je postigao isti broj golova – 31.

Ronaldo je jedan od favorita za dobijanje još jedne uzastopne “Zlatne lopte”, koja se u januaru dodjeljuje za igrača godine.

Ronaldo je prilikom prijema nagrade izjavio da vjeruje da će “u budućnosti biti smatran za jednog od najvećih fudbalera svih vremena”.

“Stalno težim savršenstvu i to mi je svakodnevni zadatak”, rekao je Ronaldo.

On je naglasio da nikada ne živi “od lovorika”.

“Poštujem šta ljudi misle, ali gradim karijeru korak po korak. Preda mnom je još dug put i kada mi se jednog dana završi karijera pogledaću iza sebe da vidim da li sam među najboljima u istoriji. Nadam se da ću biti”, rekao je Ronaldo.

On nije želio da odbaci mogućnost da produži ugovor sa Realom i poslije 2018.

“Najviše od svega volim da pobjeđujem. Nadam se da ću igrati za Real do 33. godine. Vidjećemo da li ću moći da ostanem u klubu još nekoliko godina”, rekao je Ronaldo.

Njegova blistava forma nastavila se i ove sezone, pošto je do sada postigao 22 gola u 16 utakmica, čime je pomogao Realu da zauzme vodeće mjesto u Primeri i da se plasira među 16 najboljih timova u Ligi šampiona.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *