Rukometašice Srbije ipak na SP

Srpske rukometašice igraće na Svjetskom prvenstvu u Danskoj, pošto im je Međunarodna rukometna federacija dodijelila specijalnu pozivnicu.

Ženska reprezentacija Srbije nije uspjela da izbori svoje mjesto kroz kvalifikacije, “vajld kartu” je dobila zahvaljujući petom mjestu na zvaničnoj rang listi IHF.

“Ovakve pozivnice se ne dobijaju na poklon, već je ovo posljedica rezultata koje je ostvarila ženska rukometna reprezentacija Srbije, osvajanjem srebrne medalje na svjetskom prvenstvu koje je održano u Srbiji, kao i činjenice da se RSS nalazi na petom mjestu na zvaničnoj rang listi IHF, zatim velikog ugleda koji RSS i predsjednik UO RSS Velimir Marjanović uživaju u IHF i EHF”, istakao je predstavnik Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije Borislav Perović.

Perović je istakao da su srpske rukometašice na taj način nagrađene za rad, zalaganje, vjernost i poštovanje koje su pokazale prema svojoj reprezentaciji u kvalifikacijama sa selekcijom Rumunije. Takođe, on je naglasio da postoji mogućnost da dođe do problem u finansiraju svih aktivnosti rukometnih selekcija, ali da se u Rukometnom savezu nadaju da će to tijelo imati pomoć države i sponzora.

Svjetsko prvenstvo u Danskoj biće održano od 5. do 20. decembra, a žrijeb će biti obavljen u četvrtak.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *