Ruski doktori posjetili Dom zdravlja u Bijeljini

Rukovodstvo Medicinsko-sanitarne ustanove Federalne medicinsko-biološke agencije iz Rusije posjetilo je bijeljinski Dom zdravlja s ciljem upoznavanja sa radom u ovoj ustanovi i uspostavljanja saradnje.

Posjeta je nastavak uspješne saradnje zdravstvenih ustanova Srpske i Ruske Federacije radi unapređivanja kvaliteta u oblasti zdravstvenog menadžmenta.

Ruskoj delegaciji predstavljen je primjer sistematskog rada na unapređenju kvaliteta, principi liderstva rukovodstva i uključivanja zaposlenih u sprovođenje promjena u Domu zdravlja Bijeljina, ustanovi koja uspješno posluje.

Zlatko Maksimović, direktor Doma zdravlja Bijeljina kaže da je u pitanju poslovna posjeta, te da su se gosti interesovali prvenstveno za kvalitet zdravstvenih ustanova.

Rukovodstvo ruske Medicinsko-sanitarne ustanove upoznalo se sa tretmanima, procedurama i asortimanom usluga, ali i istaklo zadovoljstvo viđenim gostoprimstvom i profesionalizmom domaćina.

Direktor bolnice u Rusiji Evgenij Knjazev izjavio je nakon obilaska Doma zdravlja da su se uvjerili u veoma visok nivo menadžmenta u organizaciji rada i kvaliteta i da iskustvo iz Bijeljine ostavlja veoma dubok utisak.

– Ovo iskustvo koje smo ovdje vidjeli poslužiće nam u budućem radu- rekao je Knjazev. Saradnja dvije institucije nastaviće se i budućnosti, a direktor bijeljinskog Doma zdravlja dr Zlatko Maksimović pozvan je da učestvuje na predavanju u Rusiji o temi “Kvalitet zdravstvenih usluga i zdravstvenog menadžmenta”.

Izvor: rtrs