Sa tri klika dodajte iPhoneu stotine megabajta memorije

Najgora stvar sa iPhoneom 6 i iPhoneom SE je njihov prostor za skladištenje podataka od 16 GB. U današnje vrijeme ta količina memorije jednostavno nije dovoljna. Kako biste ipak uspjeli da ‘preživite’ sa samo 16 GB memorije moguće je izvesti nekoliko trikova, ali sada se pojavio jedan koji čini pravu razliku. Ovaj vrhunski trik odnosi se na sadržaj koji je jednostavno prevelik da bi stao u dostupnu memoriju uređaja.

Dobar primjer za to je igrica The Lord of the Rings: The Two Towers koja je ‘teška’ gotovo sedam gigabajta. Vjerovatno je da toliko mjesta na uređaju nemate, ali postoji način da ga ipak stvorite. Jednostavno sa iTunesa pokušajte da skinete bilo koji sadržaj koji prelazi dostupno mjesto za skladištenje u vašem uređaju. Očigledno je da iPhone neće preuzeti ništa i dobićete obavještenje da postoiji greška ili problem. Jednom kada odbacite tu poruku idite na Settings, izaberite General, a zatim About i trebalo bi da vidite nekoliko stotina megabajta dodatnog prostora za skladištenje podataka koji će se pojaviti ni od kuda.

Ponovite postupak i moglo bi se pojaviti još prostora za skladištenje. Testirajući ovu metodu na iPhoneu 5C stvoreno je 400 megabajta na fabrički dostupnih 4 gigabajta. To znači da je memorija uređaja povećana za neverojatnih 10 odsto. Na Redditu su neki korisnici rekli da su na ovaj način uspjeli da stvore i nekoliko gigabajta prostora povrh onog koji su već imali.

(NN/ hr.n1)