Sajam obrazovanja i zapošljavanja 20. marta

BANJALUKA, U Banjaluci će 20. marta biti održan Sajam obrazovanja i zapošljavanja, u organizaciji Kancelarije specijalnog predstavnika Evropske unije u BiH i ambasade Norveške u BiH, uz podršku grada Banjaluka.

Sajam će omogućiti zainteresovanima da se direktno uključe u razgovore sa preduzećima i potencijalnim poslodavcima, te se informišu o mogućnostima zapošljavanja i obrazovanja u BiH i inostranstvu.

Istovremeno, Sajam će pružiti mogućnost firmama i institucijama da predstave svoj rad, da razmijene informacije, uspostave kontakte i privuku pažnju potencijalnih radnika i sagovornika.

Učesnici će dobiti priliku i da više saznaju o Evropskoj uniji i njenom angažmanu u BiH.

Sajam u Banjaluci omogućiće učesnicima da nauče kako da identifikuju i razviju sopstvene talente, istraže neke mogućnosti koje su već dostupne i počnu uspostavljati mreže koje im mogu biti od koristi u budućnosti.

Uz podršku partnera iz Banjaluke, Sajam će predstaviti 1.000 radnih mjesta i ugostiti predavače o najaktuelnijim temama iz oblasti zapošljavanja.

„Nakon Sajma razviće se onlajn aplikacija koja će mapirati potrebe i prilike obrazovanja i zapošljavanja, provođenje mjera aktivne politike zapošljavanja, profesionalne orijentacije, obuke i prekvalifikacije, te praćenje i ažuriranje podataka o nezaposlenim i onima koje smo zaposlili“, saopštili su organizatori.

Organizaciju Sajma obrazovanja i zapošljavanja u Banjaluci podržavaju i ICBL – Poslovni inkubator Banjaluka, Unija udruženja poslodavaca Republike Srpske, ACEDU Banjaluka, Biro za zapošljavanje Republike Srpske, Univerzitetski preduzetnički centar Banjaluka, Univerzitetski centar Istočno Sarajevo, Privredna komora Republike Srpske, Centar za razvoj karijere, Prilika plus, kao i agencije za zapošljavanje „Spektar“, Posao.ba, Boljiposao.ba i Agencija Boram.

Prvi Sajam obrazovanja i zapošljavanja održan je u novembru 2014. godine u Zenici na kojem je zabilježeno više od 8.000 posjetilaca, a 863 lica su zaposlena putem aktivnosti koje su organizovane tokom i nakon tog sajma. Srna

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *