SASTANAK O IZRADI OMLADINSKE POLITIKE

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić održao je  sastanak sa predstavnicima Omladinskog komunikativnog centra /OKC/ iz Banja Luke i Centra mladih Ugljevika i razgovarao u trenutnoj izradi omladinske politike opštine Ugljevik.

Nakon sastanka načelnik Perić rekao je da će se saradnja sa OKC-om iz Banja Luke nastaviti i na taj način će se doći do dokumenta u kom će se definisati ciljevi i pravci omladinske politike ove podmajevičke opštine.

„Razgovari smo i o mogućnostima koje su vezane za korišćenje sredstava EU. Centar mladih Ugljevika će imati određene prijedloge za projekte a Omladinski komunikativni centar će pomoći njihovu izradu.“, rekao je Perić.

Saša Marković izvršni direktor OKC-a Banja Luka izrazio je zadovoljstvo postignutim dogovorom koji se tiče izrade lokalne omladinske politike ali i saradnji u pripremi projekata za Evropske pozive.

„OKC ima veliko iskustvo u pripremi projekata za različite fondove što se tiče EU i Američkih agencija, a spremni smo da u saradnji sa svim lokalnim zajednicama zajedno nastupimo prema tim fonovima i obezbjedimo dodatna sredstva koja će poboljšati život na cjelokupnom prostoru Republike Srpske.“, rekao je Marković.