Savski nasip na Visoču rekonstruisan i nadvišen

BIJELJINA – Savski nasip na lokaciji Visoč u Batkoviću kod Bijeljine saniran je i rekonstrukcijom nadvišen u odnosu na kotu prije poplava, izjavio je danas novinarima pomoćnik direktora “Voda Srpske” za sliv rijeke Save Saša Avakumović.

Prema njegovim riječima, sanacija je završena na pet mjesta gdje je Sava tokom poplave u maju prelila, a potom i probila nasip.

Avakumović kaže da je okviru projekta Vlade Republike Srpske za hitne mjere zaštite od poplava savski nasip na ovom dijelu Semberije cijelom dužinom od 1.400 metara već sada nadvišen za 30 centimetara, a po okončanju radova za 10 dana biće viši od prethodnog za još pola metra.

Izvođač radova je bijeljinsko preduzeće “Higra”, a direktor ovog preduzeća Dragan Sarić ističe da će radovi biti završeni tri mjeseca prije roka i da je u odnosu na zahtjeve projekta nasip dodatno i proširen.

Prema njegovim riječima, lijepo vrijeme konačno je omogućilo ubrzano obavljanje građevinskih radova, pa će narednih dana uslijediti pošljunčavanje i uređenje saobraćajnice po kruni savskog nasipa i uređenje bočnih strana oko ovog vodoprivrednog objekta.

Predstavnik nadzornog organa za ovaj projekat stručnjak u oblasti hidrogradnje Slobodan Čubrilo rekao je novinarima da je savski nasip na Visoču urađen vrhunski kvalitetno, uz nadvišenje i proširenje i daleko prije projektovanog roka.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *