Sir iz Srbije na ruskim tezgama

BEOGRAD – Kompanija “Imlek” dobila je izvoznu dozvolu i uskoro će početi izvoz sira u Rusiju, saopšteno je iz te kompanije.

U saopštenju se navodi da će “Imlek” na rusko tržište izvoziti oko 300 tona bijelog sira mjesečno, što je duplo veća količina od one koje se plasira na tržište Srbije u istom periodu, a pun kapacitet izvoza biće ostvaren nakon dva do tri mjeseca, kada se i tamošnji potrošači naviknu na taj proizvod.

Iz “Imleka” ističu da se izvoz u Rusiju neće negativno odraziti na količine koje kompanija plasira na domaće tržište, jer je namjera da se kroz izvoz i pozicioniranje na ruskom tržištu trajno podignu količine sirovog mlijeka koje se proizvedu u Srbiji.

Menadžment ove kompanije upozorava da bi pozitivne tendencije u izvozu mogle da budu ugrožene eventualnom odlukom Vlade Srbije o smanjenju premije za mlijeko.

“Takva odluka učinila bi nemogućim izvoz u Rusiju, ali bi ugrozila i domaće tržište. Upravo iz tog razloga, `Imlek` očekuje da premije za mlijeko ostanu na istom nivou kao sada”, zaključuje se u saopštenju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *