Smanjena vidljivost na putevima

BANJALUKA – Na većini putnih pravaca u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ saobraćaj se odvija bez posebnih ograničenja uz mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle i niske oblačnosti, a postoji opasnost od odrona i klizišta, naročito na dionicana u usjecima i pored kamenih kosina.

Na dionici magistralnog puta Prijedor – Kozarska Dubica, na lokalitetu Donji Jelovac, došlo je do ulegnuća kolovoza zbog čega se saobraćaj odvija jednom kolovoznom trakom u dužini od desetak metara.

Zbog deminiranja terena na dionici magistralnog puta Doboj – Tuzla, u mjestu Stanić Rijeka, od 9.00 do 15.00 časova dolazi do povremenih obustava saobraćaja, a od 7.00 do 15.00 časova na magistralnom pravcu Brod – Odžak u naselju Liješće, lokalitet Šikare.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj, na dionicama Šešlije – Johovac i Johovac – Rudanka, do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja i to tako da će od 7.00 do 17.00 časova biti aktivne povremene polučasovne obustave saobraćaja svaki puni čas i trajaće po 15 minuta.

Na raskrsnici ulica Banjalučka i R. DŽ. Čauševića-Ibrhimbegovića u Brčkom /raskrsnica kod Bolnice/saobraćaj će do 10. oktobra biti otežan zbog izgradnje kružnog toka, a za to vrijeme vozila će biti preusmjeravana na postojeći tranzit i to ulicama Banjalučka – Ibrhimbegovića – Klanac – Centar iz prvca Bijeljine i Čelića.

Na dionici magistralnog puta Caparde – Karakaj se zbog izvođenja radova na rekonstrukciji kolovoza saobraćaj odvija usporeno, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Voda se povukla sa kolovoza na regionalnom putu Blagaj – Japra prema Radomirovcu, tako da se saobraćaj odvija redovno, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Jednom trakom saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Sikirići – Fakovići – Skelani, Tišča – Caparde i LJubovijski most – Drinjača, kao i na dionicama regionalnih puteva Zagon – Jasik i Ukrina – Gornja Vijaka.

Na regionalnom putu Prisika 2 – Vitovlje u toku su radovi u mjestu Zapeće, zbog čega se saobraćaj odvija privremeno izgrađenom obilaznicom u dužini od oko 80 metara.

Regionalni put Priboj – Lopare – Mačkovac – Piperi prohodan je samo za automobile zbog oštećenja mosta u mjestu Jablanica.

U FBiH je zbog izvođenja sanacionih radova na mostu na dionici autoputa Podlugovi – Jošanica saobraćaj u dužini od 1,5 kilometara preusmjeren u preticajnu traku.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *