Spriječiti posljedice nestručne upotrebe pirotehničkih sredstava

PRNJAVOR- Službenici Policijske stanice Prnjavor danas su na gradskom trgu građanima dijelili brošure i letke, kojima se upozorava na posljedice nestručne upotrebe pirotehničkih sredstava.

Pomoćnik komandira Policijske stanice u Prnjavoru Azmir Porča kaže da iskustva iz prethodnih godina ukazuju da se pirotehnička sredstava i vatreno oružje više upotrebljavaju u vrijeme novogodišnjih i božićnih praznika, zbog čega se provode preventivne mjere da bi građani praznike dočekali u bezbjednom okruženju.

“Ranijih godina evidentirani su slučajevi u kojima je došlo do nanošenja tjelesnih povreda, te oštećenja ili uništenja imovine. Zbog toga naša Policijska stanica preduzima preventivne aktivnosti, kao što su predavanja u školama, podjela brošura i letaka”, rekao je Porča.

On je uputio apel građanima da se pridržavaju uputstava i pozvao ih da nadziru maloljetnike.

U skladu sa zakonskim odredbama, pirotehnička sredstva prvog razreda tokom cijele godine mogu kupovati upotrebljavati maloljetnici, odnosno djeca od 12 godina, dok ova sredstva drugog razreda mogu kupovati samo lica starija od 18 godina, a upotrebljavati i lica starija od 16 godina uz nadzor roditelja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *