SPC-a OPŠTINA I PAROHIJA SVETE PETKE PARASKEVE UGLjEVIK DODIJELILA ZAHVALNICU

Molitveno slavlje hrama  Svete Petke Paraskeve u Ugljeviku  otpočelo je Sv. Liturgijom koju su služili: arhijerejski namjesnik ugljevičko-janjski  protojerej-stavrofor Dragan Pejčić,  protojereji-stavrofori Cviko Mojić i Mihailo Jović i  jerej Srđan Vasiljević u Ugljeviku 27. oktobra 2014. godine.

U čast hramovne slave i slave opštine Ugljevik, Paroh pri hramu Prepodobne Majke Paraskeve protojerej-stavrofor Mićo Pajkanović uručio je načelniku opštine Ugljevik zahvalnicu.
„Da se okupljamo mnogo ljeta i godina  oko naših svetih crkvi, u slozi i ljubavi bratskoj. Ovom prilikom se zahvaljujem svima onima koji pomažu naše svete crkve,  prilozima ali i nekim drugim načinima, a to primjetno svih ovih godina u Ugljeviku.“, rekao je Pajkanović

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić primio je zahvalnicu za sve što je  pomagao  i doprinosio  hramu Svete Petke Paraskeve u Ugljeviku.

„Velika je čast i zadovoljstvo biti nagrađen u ovom svečanom danu na krsnu slavu hrama i naše opštine. Lokalna uprava  će i u budućnosti pomagati izgradnju hramova, jer se na taj način čuva tradicija vjere i zavičaja“, istakao  je Perić.

Zahvalnice su primili i drugi pojedinci i zaslužni građani za dobročinstvo ovom svetom hramu u Ugljeviku.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *