Stanišić: Zadovoljni smo ostvarenim rezultatima, nadamo se boljoj saradnji sa čelnicima Grada

Predsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba Zvijezda 09, Boris Stanišić govorio je za klupski sajt o dosadašnjim rezultatima, saradnji sa FS RS i FS BiH, kao i planovima za budućnost.

Da li ste zadovoljni dosadašnjim rezultatima FK Zvijezda 09?

Zadovoljan sam kako Zvijezda 09 napreduje i kako se razvija. Mislim da je naša sportska politika primjer na koji način se treba baviti fudbalom u našem regionu. Svakog dana smo sve bolji i organizovaniji i uvijek ćemo težiti ka tome. Nastavljamo takmičenje, u opticaju je još mnogo bodova i mogu obećati da ćemo se žestoko boriti za svaki taj bod.

Sporazumno su raskinuti ugovori sa sedmoricom prvotimaca, da li smatrate da su tim potezom izvršene velike promjene u timu?

Ne smatram da su izvršene velike promjene. Vjerujući u znanje i iskustvo našeg sportskog sektora koji je izvršio detaljnu analizu, ja sam to prihvatio, jer niko nije nezamjenljiv. Svi oni su izuzetno dobri momci i dali su veliki doprinos dosadašnjim rezultatima kluba i na tome im od srca hvala, sve što mogu da im poželim jeste uspješan nastavak karijera u novim sredinama. Neko ode zbog boljih ponuda, a ponekad i klub teži ka višem niovu kvaliteta igrača, tako da će igrači uvijek odlaziti i dolaziti.

Da li ste zadovoljni saradnjom sa aktuelnim trenerom?

Jesam, ali činjenica je da uvijek može bolje. Istini za volju Čeda Matić je vrhunski trener i još bolji čovjek, došao je u trenutku kada se klub bukvalno restruktuirao na svim nivoima i bilo je potrebno vrijeme da se naviknemo i prihvatimo zahtjeve trenera koji su zasnovani na maksimalnoj profesionalnosti. Sada će imati priliku za nove pripreme i uvjeren sam da će je iskoristiti na najbolji mogući način i da će Zvijezda 09 već na proljeće pričati svoju najljepšu priču. Matić je do sada pokazao šta želi, kakvu viziju ima i kakve će odnose graditi u timu, pa stoga vjerujem da će najviše profitirati naši mladi igrači.

Možete li nam nešto više reći o ciljevima FK Zvijezda 09?

Uvijek težimo ka najboljim sportskim rezultatima, a tek na kraju sezone ćemo vidjeti jesmo li uspjeli u tome. Naš cilj je plasman u prvih šest timova, a zatim i afirmacija mladih fudbalera što smo djelimično i uspjeli da ostvarimo. Trenutno smo na četvrtoj poziciji, a uspjeli smo i da afirmišemo nekoliko mladih fudbalera. Za Vanju Zekića, Đorđa Ćosića i Mirka Spasojevića postoje ponude da karijeru nastave u Superligaškim klubovima Srbije.
Sa ponosom mogu da istaknem činjenicu, da nikome nismo dužni i da nam klupski račun nikada nije bio u blokadi.

Koliko je za Vas značajan sportski centar „Savo Milošević”?

Sportski centar u Etno-selu Stanišići je krucijalna stvar, to je za mene kapitalna investicija a iskustvo mi govori da je to jedini pravi put. Osim terena sa vještačkom travom, u funkciji su još dva travnata terena. Nadamo se da će se u budućnosti sprovesti u djelo i izgradnja Nacionalnog stadiona, a sve u saradnji sa FS RS i FS BiH. Stadion bi služio za odigravanje međunarodnih utakmica mladih kategorija Republike Srpske i BiH. Za sada, idemo planski korak po korak.

Da li ste zadovoljni dosadašnjom saradnjom sa Gradom Bijeljina?

Moram reći da u periodu iza nas nismo bili baš adekvatno ispraćeni. Međutim, Gradonačelnik je sve češće naš gost, pa tako ima priliku da se i sam uvjeri u ispravnost i način na koji promovišemo Bijeljinu kroz FK Zvijezda. To mi daje nadu, da će status našeg kluba kod gradskih struktura biti još bolji.

Smatrate li da treba nešto mijenjati u okviru FK Zvijezda?

Prije svega poželjno bi bilo obezbjediti jakog sportskog partnera, jer smo klub sa dobrom unutrašnjom organizacijom gdje se tačno zna ko šta radi i ko je za šta odgovoran i kao takvi postali smo poželjan partner za sve. Imamo izuzetnog partnera u “Đak sport” u vidu opreme svjetskog brenda Adidas i težimo ka tome da uspostavimo saradnju sa nekim evropskim klubom.

U okviru kluba funkcioniše Akademija “Savo Milošević”, možete li nam reći nešto više o tome?

Da, u okviru kluba je i Akademija “Savo Milošević” koja je od najvećeg značaja za budućnost i dalji razvoj i napredak kluba. Ponosni smo bez uvijanja na članove Akademije, njihove roditelje kao i na trenere koji svakodnevno rade sa djecom. U startu smo znali da moramo uraditi nešto novo, nešto što drugi klubovi i škole fudbala ne mogu prirediti i rezultat toga je preko 150 članova za samo osam mjeseci rada Akademije. Pored izvanredni uslova za trening, naši članovi treniraju po najsavremenijem metodu treninga u svijetu. Imamo u planu je angažovanje kondicionog trenera kao i trenera demonstratora, a počeće sa radom i golmanska akademija. Posebno smo ponosni na činjenicu da smo na nedavnoj svečanosti potpisali Ugovore o ulaganju i zastupanju sa naših 10 najtalentovanijih dječaka iz Akademije i taj trend ćemo nastaviti i u budućnosti.

Jeste li zadovoljni dosadašnjom saradnjom sa FS RS i FS BiH?

Moram da kažem da mi je veliko zadovoljstvo sarađivati sa oba saveza, a posebno sa savezom Republike Srpske. U svakom slučaju naišli smo na podršku i veliku pomoć prije svega savjetodavnu od predsjednika Mileta Kovačevića i generalnog sekretara Rodoljuba Petkovića koji zaista visoko cijene naše napore da Zvijezda bude na jednom zavidnom nivou. Za nas u klubu je veoma važno da se FS RS sve češće odlučuje da svoje akcije sprovodi upravo u našem sportskom centru. Sa FS BiH smo zajednički organizovali UEFA kvalifikacije za žene i pri tom dobili najviše ocene. Nema razloga da se i u budućnosti ne nastavi dobra saradnja sa željom da se ona proširi i da se za koju godinu kruniše Nacionalnim stadionom.

Za kraj ovog intervjua želim da svim svojim članovima, trenerima, njihovim porodicama, navijačima, sponzorima i prijateljima kluba želim srećnu i uspešnu 2016 godinu.

Izvor: Bijeljina Danas