Stanje na putevima

U većem dijelu RS, zbog kiše koja pada ili je padala vozi se po mokrim I klizavim kolovozima.Na području Mrkonjić Grada i Foče vozačima skrećemo pažnju i na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle.Zastoji ili kraće obustave saobraćaja akteulni su na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi,gdje privremena signalaizacija reguliše saobraćaj čije je poštovanje obavezno.

Zbog izvođenja bojevog gađanja na vojnom poligonu Manjača, danas,  u vremenu od 08:00 do 16:00 časova biće obustavljen saobraćaj na regionalnom putu R-411, na dionici Kola-Stričići.Vozila će se u vrijeme obustave preusmjeravati na alternativni pravac Kola-Ledenice-Stričići.

Danas, 17.06.2015., zbog izvođenja minerskih radova u periodu od 12:00 do 16:00 časova dolaziće do privremenih obustava saobraćaja u trajanju do 5 minuta, na magistralnom putu M-4, dionica Doboj (Poljice)-granica RS/FBiH (Stanić Rijeka), na lokalitetu kod tunela prema Stanić Rijeci i na raskrsnici prije tunela.

Radovi

Počeli su radovi na projektu  rekonstrukcije vodovodne mreže na magistralnom putu M-14, dionica granica RS/FBiH(Otoka)-Novi Grad 1, zbog čega će se u vremenu od 07:00 do 18:00 časova saobraćaj, na mjestima izvođenja radova, odvijati naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom saobraćajnom trakom.Predviđeno je da radovi traju do 01.10.2015. godine.

U toku su radovi na rekonstrukciji i sanaciji vodovodne i kanalizacione mreže na  dionici mag. puta M-4  Čelinac-Kotor Varoš (na području opštine Kotor Varoš). Saobraćaj se odvija  jednom saobraćajnom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila u  vremenu od 07-18 časova. (Predviđeno je da radovi traju do 01.09.2015.godine.)

Na mag. putu M-18, dionica granica RS Rača-Rača,  zbog radova na rekonstrukciji Savskog nasipa  na lokalitetu Rača, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, svakodnevno od 07-18 časova. (Radovi će trajati do 30.09.2015.).

U mjestu Miloševac na mag. putu M-17, dionica Crkvina-Modriča1, izvode se radovi  na izgradnji pješačke staze, zbog čega se saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. (Predviđeno je da radovi traju  do 28.06.2015.godine.)

U toku su radovi na sanaciji oštećenja kolovoza magistralnog puta M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/CG (Šćepan Polje),  zbog čega  se saobraćaj obustavlja više puta u toku dana, ne duže od 30 minuta. Napominjemo da je na ovoj dionici na snazi  zabrana saobraćaja  za vozila čija ukupna masa  prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi 8 metara. (Rješenje  Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske (broj 13.03/345-103/15).

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banja Luka-Doboj, na magistralnom putu M-17  Vukosavlje-granica RS/FBiH (Karuše) na dionicama Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja i to tako da će se povremene obustave saobraćaja vršiti svaki puni čas i trajaće po 15 minuta (radnim danima i subotom od 07-17, a nedjeljom od 07-13 časova).(Predviđeno je da radovi traju do 31.12.2015.godine.). Zbog izlaska vozila i  građevinskih mašina koje su angažovane na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja  na magistralnom putu M-16.1, dionica  Klašnice 1-Prnjavor u zoni ukrštanja  sa magistralnim putem Laktaši-Prnjavor.(Ovakav režim u odvijanju saobraćaja biće aktuelan do 31.12.2015. godine.).

Regionalni putevi

Zbog izvođenja radova na  sanaciji i presvlačenju  kolovoza na reg. putu R-473 dionica puta koja prolazi kroz  grad Teslić, do 30.06.2015. godine,. saobraćaj će se odvijati usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila sa kraćim zadržavanjem.

Na regionalnom putu R-465 Bušletić-Modriča  u toku su radovi na proširenju mosta na potoku Dusa, zbog čega je saobraćaj obustavljen.( Radovi će se izvoditi do 26.06.2015.). Alternativni pravac za vrijeme obustave je

magistralni put M-17 Doboj-Modriča. Na regionalnim putevima R-476, dionica Ukrina-Gornja Vijaka i R-414 Karanovac-Mitrović na mjestu klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom.

Deminiranja

Radi izvođenja radova na deminiranju terena, na snazi je privremena obustava saobraćaja od 08:30h do 15:00h, na magistralnom putu M 14,1 Brodsko Polje-granica RS/FBiH (Brusnica),na lokalitetu” Kladar Donji 2” Povremena obustava saobraćaja  se izvodi na način: 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja i neće se izvoditi u dane vikenda i praznika. (Radovi traju do 25.08.2015.).

Zabrane

Za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 t i autobuse preko 5 t zabranjen je saobraćaj na regionalnom putu R-454 a Bratunac 3-Drinjača, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju, jer je usljed prošlogodišnjih poplava došlo do urušavanja desne bankine i dijela saobraćajne trake do rijeke Drine.

Na dionici reg. puta R-474 Prnjavor-Stanari, preko mosta u mjestu Dragalovci, zabranjen je saobraćaj svim vozilima preko 5 t ukupne mase i visine veće od 3,5 m.

U informativnoj službi AMS RS, u upotrebi  je već duže vrijeme poseban broj “vozačke solidarnosti” – 066/823-000 – na koji vozači mogu da pošalju SMS poruku i obavijeste dežurne radnike Informativno-dispečerskog centra AMS RS o vanrednim zastojima, saobraćajnim nezgodama ili drugim problemima na putu. Vozači, obavjestite AMS RS o zastojima i problemima na putu putem SMS broja “vozačke solidarnosti” – 066/823-000.

FEDERACIJA

Saobraćaj se ovoga jutra na većini puteva u F BiH odvija bez dužih zastoja po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu.

Zbog izvođenja radova na deminiranju terena na M-18 Semizovac-Srednje, svakog dana u vremenu od 06 do 20 sati, dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.

 Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi saobraća se usporeno uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije, a izdvajamo putne pravce:Tuzla-Bijeljina, Jajce-Banja Luka, Doboj-Gračanica i Čapljina-Stolac.

GRANIČNI PRELAZI

Na  GP jutros  nema dužih zadržavanja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj teretnih motornih vozila na GP Brčko-Gunja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *