Stanje na putevima

Završen je policijski uviđaj saobraćajne nezgode u Tabancima, na magistralnom putu M-19 Vlasenica-Milići, pa se saobraćaj odvija nesmetano.

I na ostalim putevima u RS saobraćaj se odvija bez zastoja, a jutros su uslovi za vožnju povoljni.Pošto nas i danas očekuju visoke temperature zraka, vozačima savjetujemo da, po mogućnosti,  izbjegavaju putovanje u najtoplijem dijelu dana.

Na putevima na kojima se izvode radovi saobraćaj je regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom i njeno poštovanje je obavezno.

Radovi

U toku su radovi na projektu  rekonstrukcije vodovodne mreže na magistralnom putu M-14, dionica granica RS/FBiH (Otoka)-Novi Grad 1, zbog čega će se u vremenu od 07:00 do 18:00 časova saobraćaj, na mjestima izvođenja radova, odvijati naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom saobraćajnom trakom.Predviđeno je da radovi traju do 01.10.2015. godine.

U toku su radovi na rekonstrukciji i sanaciji vodovodne i kanalizacione mreže na  dionici mag. puta M-4  Čelinac-Kotor Varoš (na području opštine Kotor Varoš). Saobraćaj se odvija  jednom saobraćajnom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila u  vremenu od 07-18 časova. (Predviđeno je da radovi traju do 01.09.2015.godine.)

Na mag. putu M-18, dionica granica RS Rača-Rača,  zbog radova na rekonstrukciji Savskog nasipa  na lokalitetu Rača, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, svakodnevno od 07-18 časova. (Radovi će trajati do 30.09.2015.).

U toku su radovi na sanaciji oštećenja kolovoza magistralnog puta M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/CG (Šćepan Polje),  zbog čega  se saobraćaj obustavlja više puta u toku dana, ne duže od 30 minuta. Napominjemo da je na ovoj dionici na snazi  zabrana saobraćaja  za vozila čija ukupna masa  prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi 8 metara. (Rješenje  Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske (broj 13.03/345-103/15).

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banja Luka-Doboj, na magistralnom putu  M-17  Vukosavlje-granica RS/FBiH (Karuše) na dionicama Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja i to tako da će se povremene obustave saobraćaja vršiti svaki puni čas i trajaće po 15 minuta (radnim danima i subotom od 07-17, a nedjeljom od 07-13 časova).(Predviđeno je da radovi traju do 31.12.2015.godine.). Zbog izlaska vozila i  građevinskih mašina koje su angažovane na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja  na magistralnom putu M-16.1, dionica  Klašnice 1-Prnjavor u zoni ukrštanja  sa magistralnim putem Laktaši-Prnjavor.(Ovakav režim u odvijanju saobraćaja biće aktuelan do 31.12.2015. godine.).

Regionalni putevi

Na regionalnim putevima R-476, dionica Ukrina-Gornja Vijaka i R-414 Karanovac-Mitrovići na mjestu klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom.

Deminiranja

Radi izvođenja radova na deminiranju terena, na snazi je privremena obustava saobraćaja od 08:30h do 15:00h, na magistralnom putu M 14,1 Brodsko Polje-granica RS/FBiH (Brusnica),na lokalitetu” Klakar Donji 2” Povremena obustava saobraćaja  se izvodi na način: 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja i neće se izvoditi u dane vikenda i praznika. (Radovi traju do 25.08.2015.).

Zabrane

Za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 t i autobuse preko 5 t zabranjen je saobraćaj na regionalnom putu R-454 a Bratunac 3-Drinjača, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju, jer je usljed prošlogodišnjih poplava došlo do urušavanja desne bankine i dijela saobraćajne trake do rijeke Drine.

Na dionici reg. puta R-474 Prnjavor-Stanari, preko mosta u mjestu Dragalovci, zabranjen je saobraćaj svim vozilima preko 5 t ukupne mase i visine veće od 3,5 m.

U informativnoj službi AMS RS, u upotrebi  je već duže vrijeme poseban broj “vozačke solidarnosti” – 066/823-000 – na koji vozači mogu da pošalju SMS poruku i obavijeste dežurne radnike Informativno-dispečerskog centra AMS RS o vanrednim zastojima, saobraćajnim nezgodama ili drugim problemima na putu. Vozači, obavjestite AMS RS o zastojima i problemima na putu putem SMS broja “vozačke solidarnosti” – 066/823-000.

AKCIJA

Vozači, besplatno provjerite vozilo pred sezonu godišnjih odmora u okviru akcije “Da li vozite tehnički ispravno vozilo 2015”

Stručne ekipe Auto-moto saveza Republike Srpske (AMS RS) će u sklopu akcije na pokretnom tehničkom pregledu besplatno kontrolisati vozila, a i danas se  kontrola tehničke ispravnosti vozila može izvršiti u naselju Lazarevo, u krugu AMD “Krajina” od 09-15 časova, pa ovim putem pozivamo što veći broj vozača-vlasnika motornih vozila da besplatno prekontrolišu ispravnost svojih vozila.

                Akcija će trajati do 17. jula i sprovodi se u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza Republike Srpske (RS), Ministarstvom unutrašnjih poslova (MUP) RS, Auto-moto društvima i Agencijom za bezbjednost saobraćaja RS.

FEDERACIJA

Uslovi za vožnju u većem dijelu F BiH ovoga jutra su povoljni.

Na dionicama sa aktuelnim radovima tokom dana saobraća se sporije, a izdvajamo magistralne puteve: Hadžići-Pazarić, Mostarsko raskršće-Kiseljak, Čapljina-Stolac i magistralni put M-5 tranzit kroz Sarajevo.

Zbog deminiranja terena na regionalnom putu R-465 Maglaj-Zavidovići u mjestu Podborik danas od 08:30 do 15 sati na snazi su povremene polusatne obustave.

GRANIČNI PRELAZI

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Zbog velikih gužvi tokom dana na GP Doljani, vozačima koji idu prema Dubrovačkoj regiji i južnije preporučujemo korištenje graničnih prelaza Trebimlja-Čepikuće (Ravno-Slano) ili Ivanica (Trebinje-Dubrovnik), a onima koji se kreću prema Makarskoj rivijeri ili sjevernije, preporučujemo granične prelaze  Zvirići, Bijača, Crveni Grm,Gorica ili Orahovlje. Napominjemo da je zbog radova u Hrvatskoj na GP Brčko-Gunja na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *