Stanje na putevima

Zbog visokih temperatura, vozačima savjetujemo da izbjegavaju putovanje na duže relacije u najtoplijem dijelu dana, pravljenje češćih pauza tokom vožnje i konzumiranje dovoljnih količina tečnosti.

Na putevima na kojima se izvode radovi saobraćaj je regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom i njeno poštovanje je obavezno.

Radovi

U toku su radovi na projektu  rekonstrukcije vodovodne mreže na magistralnom putu M-14, dionica granica RS/FBiH (Otoka)-Novi Grad 1, zbog čega će se u vremenu od 07:00 do 18:00 časova saobraćaj, na mjestima izvođenja radova, odvijati naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom saobraćajnom trakom. Predviđeno je da radovi traju do 01.10.2015. godine.

U toku su radovi na rekonstrukciji i sanaciji vodovodne i kanalizacione mreže na  dionici mag. puta M-4  Čelinac-Kotor Varoš (na području opštine Kotor Varoš). Saobraćaj se odvija  jednom saobraćajnom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila u  vremenu od 07-18 časova. (Predviđeno je da radovi traju do 01.09.2015.godine.)

Na mag. putu M-18, dionica granica RS Rača-Rača,  zbog radova na rekonstrukciji Savskog nasipa  na lokalitetu Rača, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, svakodnevno od 07-18 časova. (Radovi će trajati do 30.09.2015.).

U toku su radovi na sanaciji oštećenja kolovoza magistralnog puta M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/CG (Šćepan Polje),  zbog čega  se saobraćaj obustavlja više puta u toku dana, ne duže od 30 minuta. Napominjemo da je na ovoj dionici na snazi  zabrana saobraćaja  za vozila čija ukupna masa  prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi 8 metara. (Rješenje  Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske (broj 13.03/345-103/15).

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banja Luka-Doboj, na magistralnom putu  M-17  Vukosavlje-granica RS/FBiH (Karuše) na dionicama Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja i to tako da će se povremene obustave saobraćaja vršiti svaki puni čas i trajaće po 15 minuta (radnim danima i subotom od 07-17, a nedjeljom od 07-13 časova).(Predviđeno je da radovi traju do 31.12.2015.godine.). Zbog izlaska vozila i  građevinskih mašina koje su angažovane na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja  na magistralnom putu M-16.1, dionica  Klašnice 1-Prnjavor u zoni ukrštanja  sa magistralnim putem Laktaši-Prnjavor.(Ovakav režim u odvijanju saobraćaja biće aktuelan do 31.12.2015. godine.).

Regionalni putevi

Na regionalnim putevima R-476, dionica Ukrina-Gornja Vijaka i R-414 Karanovac-Mitrovići na mjestu klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom.

Deminiranja

Radi izvođenja radova na deminiranju terena, na snazi je privremena obustava saobraćaja od 08:30h do 15:00h, na magistralnom putu M 14,1 Brodsko Polje-granica RS/FBiH (Brusnica), na lokalitetu” Klakar Donji 2” Povremena obustava saobraćaja  se izvodi na način: 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja i neće se izvoditi u dane vikenda i praznika. (Radovi traju do 25.08.2015.).

Zabrane

Za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 t i autobuse preko 5 t zabranjen je saobraćaj na regionalnom putu R-454 a Bratunac 3-Drinjača, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju, jer je usljed prošlogodišnjih poplava došlo do urušavanja desne bankine i dijela saobraćajne trake do rijeke Drine.

Na dionici reg. puta R-474 Prnjavor-Stanari, preko mosta u mjestu Dragalovci, zabranjen je saobraćaj svim vozilima preko 5 t ukupne mase i visine veće od 3,5 m.

Na području regije Birač od danas 07. 07. pa do 12. 07. 2015. godine je na snazi zabrana prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju.

Zabrana se odnosi na sljedeće dionice:

– 07.07. od 07:00-20:00 časova, na dionici regionalnih puteva R-454 Konjević Polje-Bratunac i R-453 Bratunac-Srebrenica.

– 08.07. od 09:00-15:00 časova, na dionici magistralnog puta M-4 Memići-Karakaj.

– 09.07. od 15:00- 22:00 časova, na dionici magistralnog puta M-19 Zvornik-Vlasenica.

– 10. i 11.07. na dionicama mag. puteva M-19 Zvornik-Konjević Polje-Vlasenica, M-19.2 Vlasenica-Luke, M-4 Memići-Karakaj, te reg. puteve R-454 Konjević Polje-Bratunac, R-453 Drinjača-Bratunac, R-453 Bratunac-Srebrenica i R-452 Milići-Zeleni Jadar-Srebrenica.

AKCIJA

Vozači, besplatno provjerite vozilo pred sezonu godišnjih odmora u okviru akcije “Da li vozite tehnički ispravno vozilo 2015”

Stručne ekipe Auto-moto saveza Republike Srpske (AMS RS) će u sklopu akcije na pokretnom tehničkom pregledu besplatno kontrolisati vozila, pa ovim putem pozivamo što veći broj vozača-vlasnika motornih vozila da besplatno prekontrolišu ispravnost svojih vozila.

Akcija će trajati do 17. jula i sprovodi se u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza Republike Srpske (RS), Ministarstvom unutrašnjih poslova (MUP) RS, Auto-moto društvima i Agencijom za bezbjednost saobraćaja RS.Danas će se pokretni tehnički pregled nalaziti u Modriči, u blizini AMD u vremenu od 09:00 do 13:00 h.

U informativnoj službi AMS RS, u upotrebi  je već duže vrijeme poseban broj “vozačke solidarnosti” – 066/823-000 – na koji vozači mogu da pošalju SMS poruku i obavijeste dežurne radnike Informativno-dispečerskog centra AMS RS o vanrednim zastojima, saobraćajnim nezgodama ili drugim problemima na putu. Vozači, obavjestite AMS RS o zastojima i problemima na putu putem SMS broja “vozačke solidarnosti” – 066/823-000.

FEDERACIJA

Saobraćaj se na većini puteva u F BiH odvija bez dužih zastoja. Zbog visokih temperatura tokom dana, vozače savjetujemo da duža putovanja planiraju u jutarnjim ili večernjim satima.

Na autoputu A-1 danas se izvode radovi na dionicama  Zenica jug-tunel “1. Mart “ i Podlugovi-Visoko pa  vozače molimo da voze maksimalno oprezno uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Danas se izvode radovi na sanaciji rasvjete u tunelu Lendava na dionici M-17 Jablanica- Konjic, pa se saobraćaj odvija jednom trakom naizmjenično.

Usporeno se saobraća i na ostalim dionicama  na kojima su aktuelni sanacioni radovi , a gdje je postavljena privremena saobraćajna signalizacija. Izdvajamo putne pravce: Tuzla-Bijeljina, Jajce-Banja Luka, Sarajevo-Kiseljak, Brod-Odžak i Čapljina-Stolac.

GRANIČNI PRELAZI

Na GP Ivanica na izlazu iz BiH čeka se oko 1 sat . Na GP Doljani na ulazu u BiH čeka se oko 1 sat, dok se na izlazu iz BIH čeka  u intervalima od 15 do 30 minuta. Na GP Prisika na izlazu se čeka oko 30 minuta. Na ostalim graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja. Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj na snazi zabrana saobraćanja za teretna motorna vozila na GP Brčko-Gunja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *