Stanje na putevima

Ovog jutra, saobraćaj se u većem dijelu RS odvija redovno. Vozi se uz povoljne uslove za vožnju i dobru vidljivost. Zastoja i posebnih ograničenja nema, osim na dionicama na kojima se izvode radovi, pa se saobraćaj odvija nešto sporije, a moguće su i privremene obustave saobraćaja.

Radovi

U toku su radovi na rekonstrukciji i sanaciji vodovodne i kanalizacione mreže na  dionici mag. puta M-4  Čelinac-Kotor Varoš (na području opštine Kotor Varoš). Saobraćaj se odvija  jednom saobraćajnom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila u  vremenu od 07-18 časova. (Predviđeno je da radovi traju do 01.09.2015.godine.)  jednom saobraćajnom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila saobraća se i na magistralnom putu M-14, dionica granica RS/FBiH (Otoka)-Novi Grad 1, u vremenu od 07:00 do 18:00 h. (Predviđeno je da radovi traju do 01.10.2015. godine.)

Na mag. putu M-18, dionica granicRS Rača-Rača,  zbog radova na rekonstrukciji Savskog nasipa  na lokalitetu Rača, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, svakodnevno od 07-18 časova. (Radovi će trajati do 30.09.2015.).

U toku su radovi na sanaciji oštećenja kolovoza magistralnog puta M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/CG (Šćepan Polje),  zbog čega  se saobraćaj obustavlja više puta u toku dana, ne duže od 30 minuta. Napominjemo da je na ovoj dionici na snazi  zabrana saobraćaja  za vozila čija ukupna masa  prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi 8 metara. (Rješenje  Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske (broj 13.03/345-103/15).

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banja Luka-Doboj, na magistralnom putu  M-17  Vukosavlje-granica RS/FBiH (Karuše) na dionicama Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja i to tako da će se povremene obustave saobraćaja vršiti svaki puni čas i trajaće po 15 minuta (radnim danima i subotom od 07-17, a nedjeljom od 07-13 časova).(Predviđeno je da radovi traju do 31.12.2015.godine.). Zbog izlaska vozila i  građevinskih mašina koje su angažovane na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja  na magistralnom putu M-16.1, dionica  Klašnice 1-Prnjavor u zoni ukrštanja  sa magistralnim putem Laktaši-Prnjavor i na dionici  mag. puta M-16,1 dionica Klašnice1-Prnjavor (naseobina Lišnja), od 07-19h  na snazi je izmjena režima saobraćaja,uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.(Ovakavi režimi u odvijanju saobraćaja biće aktuelani do 31.12.2015. godine.).

Regionalni putevi

Na regionalnom putu R-464 Prud-Šamac u toku je rekonstrukcija kolovoza, zbog čega će se saobraćaj u narednim danima preusmjeravati alternativnim pravcima, kroz grad Šamac.

Na regionalnim putevima R-476, dionica Ukrina-Gornja Vijaka i R-414 Karanovac-Mitrovići na mjestu klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom.

Deminiranja

Radi izvođenja radova na deminiranju terena, na snazi je privremena obustava saobraćaja od 08:30h do 15:00h, na magistralnom putu M 14,1 Brodsko Polje-granica RS/FBiH (Brusnica), na lokalitetu” Klakar Donji 2”Povremena obustava saobraćaja  se izvodi na način: 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja i neće se izvoditi u dane vikenda i praznika. (Radovi traju do 25.08.2015.).

Zabrane

Za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 t i autobuse preko 5 t zabranjen je saobraćaj na regionalnom putu R-454 a Bratunac 3-Drinjača, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju, jer je usljed prošlogodišnjih poplava došlo do urušavanja desne bankine i dijela saobraćajne trake do rijeke Drine.

Na dionici reg. puta R-474 Prnjavor-Stanari, preko mosta u mjestu Dragalovci, zabranjen je saobraćaj svim vozilima preko 5 t ukupne mase i visine veće od 3,5 m.

 AKCIJA

Vozači, besplatno provjerite vozilo pred sezonu godišnjih odmora u okviru akcije “Da li vozite tehnički ispravno vozilo 2015”

Akcija će trajati do 17. jula i sprovodi se u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza Republike Srpske (RS), Ministarstvom unutrašnjih poslova (MUP) RS, Auto-moto društvima i Agencijom za bezbjednost saobraćaja RS. Stručne ekipe Auto-moto saveza Republike Srpske (AMS RS) će u sklopu akcije na pokretnom tehničkom pregledu besplatno kontrolisati vozila, pa ovim putem pozivamo što veći broj vozača-vlasnika motornih vozila da besplatno prekontrolišu ispravnost svojih vozila.Danas se tehnički pregled nalazi u Foči kod AMD-a u vemenu od 09 do 13h.

 U informativnoj službi AMS RS, u upotrebi  je već duže vrijeme poseban broj “vozačke solidarnosti” – 066/823-000 – na koji vozači mogu da pošalju SMS poruku i obavijeste dežurne radnike Informativno-dispečerskog centra AMS RS o vanrednim zastojima, saobraćajnim nezgodama ili drugim problemima na putu. Vozači, obavjestite AMS RS o zastojima i problemima na putu putem SMS broja “vozačke solidarnosti” – 066/823-000.

FEDERACIJA

Saobraćaj se uz povoljne uslove za vožnju ovoga jutra odvija nesmetano na većini puteva u  F BiH.  Zbog visokih temperatura tokom dana, vozače savjetujemo da na duža putovanja kreću u jutarnjim ili večernjim satima.

Zbog izvođenja radova na autoputu A-1, danas do 17 sati  saobraća se usporeno na dionici Podlugovi-Visoko-Kakanj. Vozače molimo da voze oprezno i poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Zbog radova na deminiranju terena na magistralnom putu M-4.2 Velika Kladuša-Bihać u mjestu Donji Purići  u vremenu od 08 do 16 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15 minutna propuštanja vozila.

Danas od 08 sati izvodit će se radovi na asfaltiranju na regionalnom putu R-471 Lukavac-Vijenac-Banovići, tako da će saobraćaj do 20 sati biti potpuno obustavljen. Putnička vozila će saobraćati alternativnim pravcem (kroz Borovac), dok će se autobusi na redovnim linijama propuštati u intervalima od 30 do 40 minuta.

 GRANIČNI PRELAZI

Na graničnim prelazima u BiH trenutno, nema dužih zadržavanja.Zbog radova u Hrvatskoj, na snazi  je zabrana saobraćanja za teretna motorna vozila na GP Brčko-Gunja.

Pozdrav iz IDC AMS RS /Slavica Strabić/

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *