Stari tibetanski lijek, eliksir mladosti

Recept za ovaj tibetanski lijek pronađen je u starom tibetanskom manastiru, ispisan na glinenim pločicama.

Pretpostavlja se da je zapisan prije više od 2000 godina, a koristi se protiv triglicerida, holesterola i naslaga na krvnim sudovima, kao i za dug vijek, piše Narodnilijek.

Osim što navodno uspješno čisti krvne sudove, ovaj stari tibetanski lijek, kako tvrde, poboljšava elastičnost krvnih sudova (sprječava pucanje krvnih sudova, a samim tim i izliv krvi), sprečava infarkt srca, mozga i anginu pektoris.

Zatim, sprečava nastanak tumora, popravlja vid i podmlađuje organizam.

Način pripreme:

300 grama bijelog luka I 1 kilogram limuna sa korom, sitno samljeti.

Nakon toga staviti da proključa 1,5 l vode a onda smanjiti vatru i dodati samljeveni bijeli luk i limun pa poklopiti posudu. Isključivo na laganoj vatri ovu smjesu prokuhati 14-15 minuta (nikako duže od toga). Zatim skloniti sa vatre i ostaviti da se prohladi. Ovo je gotov tibetanski lijek koji treba sipati i čuvati u poklopljenoj staklenoj posudi (tegli).

Ovaj pripravak uzimati na prazan stomak svakoga jutra i to 0.5 dl, tokom 25 dana.

Iza toga obavezno napraviti pauzu od 10 dana a onda ponoviti postupak do poboljšanja zdravstvenog stanja. Nakon toga prestati sa upotrebom lijeka.

Napomena: Strogo se pridržavati dnevne doze lijeka i pauze od 10 dana između dvije kure.

Zdrave osobe koje se odluče da lijek uzimaju radi poboljšanja opšteg stanja organizma neka primenjuju samo jednu do dve kure godišnje i to dva puta po 25 dana u razmaku od 6 meseci.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *