Stimulativni dio primanja i u martu

ZVORNIK, Menadžment zvorničke kompanije „Alumina“ i predstavnici Sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske i ove firme dogovorili su danas u Zvorniku da će stimulativni dio, koji je u proteklom periodu redovno isplaćivan zaposlenim, biti nastavljen uz martovsku platu.

Prema ovom dogovoru, radnicima „Alumine“ će uz platu za mart biti isplaćen stimulativni dio od po 173 KM, dok će se u aprilu održati novi pregovori na kojima će biti dogovoreni principi i model za isplatu plata u narednom periodu.

Menadžment i Sindikat su na sastanku, kome je prisustvovao i predsjednik Sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske Tane Peulić, dogovorili da se u preduzeću mora gajiti jedinstvo svih zaposlenih radnika, s ciljem očuvanja privrednog ambijenta, te da se samo kroz kvalitetno izvršavanje radnih zadataka može očuvati status preduzeća na evropskom i svjetskom tržištu.

Predsjednik Upravnog odbora „Alumine“ Mile Matić rekao je da se u kompaniji intenzivno radi na novim proizvodnim programima, kako bi se obezbijedila još bolja tržišna pozicija za Fabriku.

„Svijet nas neće čekati, moramo biti hitri i djelovati prema potrebama tržišta“, naglasio je Matić i dodao da su radnici veoma bitan resurs ove fabrike.

Peulić je ocijenio da se dijalogom između poslodavca i sindikata stvaraju sve kvalitetne i pozitivne pretpostavke da se sva pitanja mogu rješavati dogovorom, jer je to jedini način kako savremene firme u svijetu rade.

Na sastanku je bilo govora i o regulisanju pitanja odlaska radnika u penziju zbog problema sa neuplaćenim doprinosima iz ranijeg perioda prije pokretanja stečajnog postupka u Fabrici glinice „Birač“.

Dogovoreno je da se ovim radnicima reguliše status u što kraćem roku i na zadovoljavajući način, saopštila je Služba za odnose sa javnošću kompanije „Alumina“.

Zahvaljujući velikim naporima predstavnika Sindikata metalske industrije i rudarstva, uz razumijevanje Vlade Republike Srpske i nadležnih ministarstava, do sada su putem socijalnog programa Vlade Republike Srpske uplaćena sredstva za povezivanje radnog staža za 76 radnika ove fabrike. Srna

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *