Stipendije za 110 studenata

Opština Teslić raspisala je javni konkurs za dodjelu 110 studentskih stipendija u akademskoj 2014/2015. godini.

Prema konkursu, stipendije će biti dodijeljene za 84 studenta osnovnih studija, po dvije stipendije za studente master i doktorske studije, 20 za studente djecu poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije, kao i za studente bez oba roditelja, te deset stipendija studentima prve godine od kojih su dvije za učenike generacije.

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević rekao je da se iz budžeta opštine za studentske stipendije na godišnjem nivou izdvaja oko 250.000 KM. “Za osnovne studije stipendije iznose 100 KM, za master 150 KM, a za doktorske studije 200 KM”, dodao je Miličević.

On je dodao da opština već stipendira 136 studenata koji su potvrdili svoj upis na narednu godinu studija, što je bio uslov da nastave primati stipendiju, tako da će opština izdvajati ukupno 246 stipendija.

“Ove stipendije nisu visoke, ali će u svakom slučaju, u ovim teškim vremenima, dobro doći svakom studentu”, rekao je Miličević i dodao da je cilj da se iz godine u godinu broj stipendista poveća.

Konkurs je otvoren do 27. januara, a prijave se mogu predati u Odjeljenju za podneske opštinske uprave, saopšteno je iz opštine Teslić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *