Sušić pred Izrael: Ubijeđen sam da nećemo izgubiti

Fudbalska reprezentacije Bosne i Hercegovine nastavila je pripreme za susret protiv Izraela, a javnosti se prije treninga održanog u četvrtak obratio selektor Safet Sušić.”Lijepa je vijest što vas vidim u ovolikom broju. Ono što je sigurno pozitivno je što su svi igrači zdravi. Begović će još danas biti pošteđen treninga i on će sigurno biti spreman za utakmicu protiv Izraela. Svi igrači su nestrpljivi i jedva čekaju da krene utakmica”, rekao je Sušić na početku svog obraćanja.
Na pitanje zna li već početni sastav, odgovorio je da novinari znaju deset igrača a da on ima ima jednu dilemu. Sušić će sačekati posljednji dan kada će se definitivno odlučiti za konačni sastav.
Kada je u pitanju Izrael, selektor BiH je rekao da je to dobra ekipa koju je dvaput gledao ovih dana. Njihove utakmice su danas gledali i igrači.
“Riječ je o jednoj dobroj ekipi koja ima solidnu odbranu koju predvodi Tal Ben Haim, igrač koji već desetak godina igra u Premijer ligi. Po lijevoj strani igra njegov imenjak i prezimenjak od kojeg nam prijeti najveća opasnost. Rekao sam Mujdži da ga najviše izanalizira. Što se tiče same utakmice u Izraelu, mislim odnosno ubijeđen sam da nećemo izgubiti. Ne znam da li bih pristao na nerješeno, ali treba biti strpljiv. I sa nerješenim rezultatom mi ostajemo u utrci za prva dva mjesta. Nećemo igrati na nerješeno nego ćemo pokušati otvorenom igrom pobijediti, a hoćemo li to uspjeti zavisi od mnogih faktora”, rekao je selektor BiH.
Najveća dilema i nepoznanica je napad. Prema Sušićevim riječima, od trojca Hajrović, Kvržić i Višća dvojica će početi meč, dok će treći priliku najvjerovatnije dobiti u drugom poluvremenu.
Meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Izraela i Bosne i Hercegovine odigraće se u nedjelju u Haifi sa početkom u 20.45 časova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *