Sutra malo toplije

Republiku Srpsku i Federaciju BiH sutra očekuje malo do umjereno oblačno i pretežno sunčano, te malo toplije vrijeme.

Ujutro će biti pretežno vedro i hladno uz slab, a na visoravnima i umjeren mraz i pretežno vedro. Magle ili povećane niske oblačnosti biće na istoku, sjeveru i na zapadu po kotlinama.

Tokom dana preovladavaće malo do umjereno oblačno i pretežno sunčano, te malo toplije vrijeme sa temperaturom vazduha do 14 stepeni, koliko se očekuje u Hercegovini. Hladnije će biti u mjestima gdje se magla zadrži duži dio dana, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab, pretežno zapadni, vjetar, a u Hercegovini slaba bura. Јutarnja temperatura vazduha od minust tri do nula, na jugu do tri stepena, a najviša dnevna od pet do 11 stepeni Celzijusovih.

Meteorolozi i za naredne dane najavljuju maglu i slab mraz u jutarnjim časovima, a tokom dana sunčanije vrijeme. Јutarnja temperatura vazduha neće padati ispod minus dva, a najviša dnevna oko 11 stepeni, dok će na jugu biti toplije za dva-tri stepena.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava pretežno sunčano vrijeme, a magle ima po kotlinama i pored rijeka.

Najviša temperatura vazduha od 12 stepeni izmjerena je u Trebinju u 13.00 časova, dok je Bugojno sa minus tri bilo najhladnije.

Na Sokocu su izmjerena minus dva, a na Ivan-sedlu minus jedan stepen. Nula stepeni izmjereno je u Banjaluci, na Bjelašnici, u Srpcu, Sarajevu i Gradačcu, u Prijedoru je bio jedan stepen, u Bijeljini, Srebrenici, Foči, Rudom, Novom Gradu, Sanskom Mostu i Zenici dva stepena, a tri u Višegradu, Gožadu, Tuzli i Kupresu.

U Doboju i Krupi na Uni u 13.00 časova izmejerena su četiri stepena, u Šipovu pet, u Mrkonjić Gradu i Bihaću šest, u Kalinoviku, na Čemernu, u Gacku i Ribniku sedam, u Zvorniku osam, u Bileći, Nevesinju i Livnu devet, u Mostaru deset, a u Neumu 11 stepeni Celzijusovih.