Sutra o prijedlogu izmjena Zakona o visokom obrazovanju

BANJALUKA, Narodna skupština Republike Srpske razmatraće sutra prijedloge zakona o izmjenama Zakona o visokom obrazovanju, te o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti i Zakona o sudovima Srpske.

Na dnevnom redu je prijedlog zakona o stočarstvu, te nacrti zakona o javnom okupljanju, kao i o izmjenama i dopunama Zakona o poreskom postupku Republike Srpske i Zakona o inspekcijama.

Narodna skupština Republike Srpske razmatraće nacrte zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sistemu javnih službi, o inspekcijama, o poreskom postupku Republike Srpske, o komunalnoj policiji i o zanatsko-preduzetničkoj djelatnosti.

Poslanici će razmatrati nacrte zakona o izmjenama i dopunama Zakona o privatizaciji državnih stanova, o profesionalnoj rehabilitaciji, osposobljavanju i zapošljavanju invalida, o zaštiti životne sredine, kao i o unapređenju socijalne zaštite djece bez roditeljskog staranja u periodu od 2015. do 2020. godine.

Pred poslanicima će biti Prijedlog Strateškog plana razvoja poljoprivrede i ruralnih područja Republike Srpske za period od 2016. do 2020. godine i izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora Srpske o reviziji finansijskih izvještaja Kliničkog centra Banjaluka za 2013. godinu.

Na dnevnom redu su i izvještaji Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske o reviziji finansijskog izvještaja za 2013. godinu Javne zdravstvene ustanove Bolnica Istočno Sarajevo, kao i preduzeća „Putevi Republike Srpske“.

Dnevnim redom predviđeno je razmatranje izvještaja Komisije za koncesije Republike Srpske o radu u prošloj godini, te izvještaj o realizaciji Programa potpunog stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije za 2014. godinu.

Na dnevnom redu je prijedlog odluke o davanju saglasnosti za izdavanje garancije Republike Srpske za zaduženje Univerzitetske bolnice – Kliničkog centra Banjaluka po ugovoru o izgradnji i opremanju centralnog dijela južnog krila Kliničkog centra.

Početak sjednice zakazan je za 10.00 časova. Srna

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *