Sutra predstavljanje romana “U sjećanju na zaborav”, autora Saše Kneževića

Narodna biblioteka „Filip Višnjić“ u četvrtak 17. oktobra , sa početkom u 18.00 časova organizuje predstavljanje romana “U sjećanju na zaborav”, autora Saše Kneževića.

Saša Knežević je rođen 1971. godine u Sarajevu. Završio je opštu književnost u Novom Sadu. Doktorsku disertaciju Narodne pjesme o srpskom vojevanju za slobodu u devetnaestom vijeku odbranio je na Filozofskom fakultetu na Palama u maju 2007. godine

Učestvovao je na naučnim skupovima iz oblasti filoloških nauka održanim u Republici Srpskoj, Federaciji BiH, Srbiji, Hrvatskoj i Poljskoj. Autor je dvadeset i pet radova objavljenih u naučnih časopisima i zbornicima radova, kao i petnaest prikaza i recenzija naučnih i beletrističkih knjiga. Pet posljednjih godina redovni je učesnik i koordinator na projektima koji se uz finansijsku pomoć Ministarstva nauke i tehnologije RS realizuju na Filozofskom fakultetu na Palama.

Roman “U sjećanju na zaborav”, tematski je baziran na priči o prijeratnom, ratnom i poratnom životu u Sarajevu i na svemu što je taj grad izgubio izgubivši veliki broj svojih stanovnika. Okvir romana proteže se na prostor koji obuhvata Evropu, Kanadu, SAD i prati sudbinu ljudi koji su, zbog tuđih činjenja, ostali bez osjećaja vlastitog identiteta.

Objavljen je u izdanju Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva u Istočnom Sarajevu, dobio je treću nagradu na konkursu “Zlatna sova”, koja je ujedno najprestižnija književna nagrada na teritoriji Republike Srpske.

Izvor: Bijeljina Danas