Sutra sunčano i veoma toplo

BANJALUKA – U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti pretežno sunčano i veoma toplo vrijeme sa dnevnom temperaturom do 34 stepena Celzijusova.

Popodne se uz razoj oblaka od centralnih predjela do istoka i jugoistoka očekuju povremeni pljuskovi sa grmljavinom, uglavnom u brdsko-planinskim krajevima, navode iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Jutarnja temperatura vazduha od 14 do 19, na jugu malo iznad 20 stepeni. Najviša dnevna od 29 do 34 stepena Celzijusova.

Meteorolozi i za naredne dane najavljuju sunčano i vruće, iz pravu ljetnu temperaturu – do 36 stepeni Celzijusovih. Prolazni pljuskovi mogući su u srijedu, 13. avgusta, na sjevernom i zapadnom području.

Danas u Republici Srpskoj i Federaciji BiH preovladava sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Slab pljusak moguć je do kraja dana na jugozapadu, a u večernjim časovima i na sjeveru, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Banjaluka je danas sa 31 stepenom Celzijusovim, koliko je izmjereno u 14.00 časova, bila jedan  od najtoplijih gradova. Ista temperatura izmjerena je i u Prijedoru, Mostaru i Bihaću.

Stepen niže – 30 stepeni izmjereno je u Bijeljini, Doboju, Zenici, Novom Gradu i Driniću. U Trebinju je bilo 29 stepeni, kao i u Zvorniku, Višegradu, Bileći, Ribniku, Tuzli i Gradačcu.

U Sarajevu, Neumu, Srpcu, Goraždu, LJubinju danas je izmjereno 28 stepeni, u Livnu i Rudom 27, Srebrenici i Nevesinju 26.

Na Sokocu, Mrakovici, Ivan-sedlu, u Gacku i na Kupresu u 14.00 časova bilo je 25 stepeni, na Han Pijesku 24, u Kalinoviku 23, na Čemernu 22, a na Bjelašnici 14  stepeni Celzijusovih.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *