Sutra suvo i promjenjivo, slab snijeg na istoku

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje suvo i promjenjivo oblačno vrijeme, samo će ponegdje na istoku postojati mogućnost za slab snijeg.

Ujutro će biti manje hladno i pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom mjestimično, uglavnom u centralnim i istočnim krajevima. Na jugu i na krajnjem sjeverozapadu biće suvo i sa manje oblaka, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana padavine bi u većini krajeva trebalo da prestanu, pa se sa promjenjivom oblačnošću očekuju sunčani intervali i malo viša temperatura. Samo će na istoku ostati oblačnije gdje će i dalje postoji mogućnost za provijavanje slabog snijega.

Duvaće slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar.

Јutarnja temperatura od minus pet do nula, na jugu oko dva stepena, a u viši predjelima će biti i do minus devet stepeni. Najviša dnevna od dva do osam, na jugu do 10, a u višim predjelima oko minus dva stepena Celzijusova.

Suvo vrijeme ostaje i u ponedjeljak, a potom će uveče opet ponegdje na istoku početi da pada slab snijega a na sjeveru slaba kiša, ponegdje i sa susnježicom.

Prema Federalnom hidrometeorološkom zavodu, u sjeverozapadnim područjima danas preovladava pretežno oblačno vrijeme, a u ostalim područjima vedro.

Na Bjelašnici je danas izmjerena najniža temperatura – minus 11. U isto vrijeme, u 13.00 časova, na Čemernu i u Goraždu bilo je minus šest, na Sokocu, na Ivan Sedlu, u Kalinoviku i u Rudom minus pet, u Sarajevu, Foči i Kupresu minus četiri, u Višegradu, Novom Gradu, Krupi na Uni, Bihaću i Bugojnu minus tri, na Han Pijesku, u Mrkonjić Gradu, Srebrenici, Šipovu i Sanskom Mostu minus dva, u Prijedoru i Zenici minus jedan.

U Bijeljini, Zvorniku, Gacku i na Mrakovici u 13.00 časova izmjereno je nula stepeni, u Banjaluci, Doboju, Nevesinju, Livnu i Gradačcu jedan, u Tuzli dva, u Bileći i Ribniku tri, u Mostaru pet, u Trebinju i Neumu sedam i u Čapljini osam stepeni.