Svečana konferencija IPA programa prekogranične saradnje

MOSTAR, U Mostaru je danas održana svečana konferencija povodom potpisivanja ugovora o dodjeli grant sredstava korisnicima čiji projekti su odobreni za finansiranje u okviru trećeg poziva na dostavu projektnih prijedloga u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Hrvatska – BiH od 2007. do 2013. godina.

Ukupno 120 učesnika iz BiH i Hrvatske okupilo se na svečanoj konferenciji na kojoj su predstavljene aktivnosti i rezultati projekata „Irri“, „Progres“ i „Staza Gospi Sinjskoj“, kao primjeri uspješne prekogranične saradnje u okviru drugog poziva na dostavljanje projektnih prijedloga programa.

Predstavljeni su i statistički podaci o provođenju trećeg poziva za dostavljanje projektnih prijedloga, navodi se u saopštenju iz Delegacije EU.

Učesnicima su se obratili šef operacija Odjeljenja za socijalni razvoj, civilno društvo i prekograničnu saradnju Delegacije EU u BiH Masimo Mina, pomoćnik direktora Direkcije za evropske integracije Zara Halilović, pomoćnik ministra u hrvatskom Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Evropske unije Helga Bubanović – Devčić i direktor Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske Ines Kos.

U drugom dijelu konferencije uručeni su sertifikati korisnicima osam projekata koji su ugovoreni u okviru trećeg poziva na dostavljanje projektnih prijedloga.

Grant korisnici su imali priliku da promovišu početak projektnih aktivnosti i predstaviti planirane ciljeve i rezultate.

Skup su organizovale Operativne strukture programa, Direkcija za evropske integracije Savjeta ministara BiH i hrvatsko Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, u saradnji sa Delegacijom EU u BiH i Agencijom za regionalni razvoj u Hrvatskoj.

Konferencija je organizovana uz tehničku podršku Zajedničkog tehničkog sekretarijata programa prekogranične saradnje Hrvatska – BiH od 2007. do 2013. godine. Srna

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *