Svetosavska akademija 26. januara

U čast utemeljivača srpske crkve, države i školstva – Svetog Save u Bijeljini će u ponedjeljak, 26. januara, biti održana Svetosavska akademija, najavljeno je iz Eparhije zvorničko-tuzlanske.

 

Na svečanoj akademiji u gradskom Centru za kulturu pozdrav i blagoslov uputiće njegovo preosveštensvo episkop zvorničko-tuzlanski Hrizostom, a besjedu o Svetom Savi održaće protonamjesnik Radiša Jokić.

U bogatom kulturno-umjetničkom programu nastupiće proslavljeni hor “Srbadija” iz Bijeljine, kao i hor sveštenika Eparhije zvorničko-tuzlanske.

Publici će se predstaviti članovi besjedničke sekcije Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu i izvođači Srpskog kulturno-umjetničkog društva “Semberija”.

Svetosavsku akademiju organizuje Svetosavska omladinska zajednica Eparhije zvorničko-tuzlanske. Tradicionalni Svetosavski bal u Bijeljini biće ove godine održan 7. februara u turističkom kompleksu Etno-sela “Stanišići”.

Sveti Sava bio je prvi srpski arhiepiskop, svetitelj i prosvetitelj, a Savindan se 27. januara obilježava i kao slava svih škola u Republici Srpskoj.

 

Izvor: Srna

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *