Takmičenja srednjoškolaca na Slobomir P Univerzitetu

Slobomir P Univerzitet će tokom druge polovine marta biti organizator takmičenja edukativnog karaktera za učenike završnih razreda srednjih škola dobojske i bijeljinske regije.

 

Planirano je da se pomenuta takmičenja organizuju u Slobomiru i Doboju od 16. do 27. marta 2015. god, a biće namijenjena isključivo za učenike završnih razreda srednjih škola Republike Srpske i imaće edukativni karakter.

Učesnici će moći da se takmiče u jednoj od pet oblasti: informatika, engleski jezik, ekonomija, društvene nauke (istorija, sociologija, demokratija i ljudska prava) i umjetnost.

Ovo je šesti put da se takmičenja organizuju i već sa pravom možemo reći da prelazi u tradiciju.

Na takmičenje se mogu prijaviti ekipe od po tri učenika popunjavanjem prijavnih obrazaca koje možete preuzeti na sajtuwww.spu.ba.

Ideja je da učenici na ovakav način prošire svoja znanja i da se podstakne takmičarski duh i druženje, a najboje plasirani učenici će dobiti i vrijedne nagrade.

Preko 4.200 srednjoškolaca do sada uzelo učešće na ovim takmičenjima (takmičari i navijači), učesnici, njihovi profesori i roditelji su imali samo riječi hvale kada je u pitanju cjelokupna organizacija.

Nagrađivanje najboljih će se vršiti kroz novčane i robne nagrade ili umanjenja školarine, ukoliko se učenik opredijeli za nastavak školovanja na nekom od naših fakulteta ili akademija.

Takmičenja će biti održana u Slobomiru i Doboju, a njihovi tačni rasporedi su sledeći:

Slobomir – sva takmičenja će se održati u učionici 203 Slobomir P Univerziteta u Slobomiru, sa početkom u 12 časova. Takmičenje će biti podijeljeno u pet dana, i to:

– Ponedjeljak, 16. mart – takmičenje iz ekonomije
– Utorak, 17. mart – takmičenje iz informatike
– Srijeda, 18. mart – takmičenje iz engleskog jezika
– Četvrtak, 19. mart – takmičenje iz društvenih nauka
– Petak, 20. mart – takmičenje iz umjetnosti.

Doboj – sva takmičenja će se održati u amfiteatru Slobomir P Univerziteta u Doboju, sa početkom u 12 časova, a biće podijeljena u pet dana, i to:

– Ponedjeljak, 23. mart – takmičenje iz društvenih nauka
– Utorak, 24. mart – takmičenje iz ekonomije
– Srijeda, 25. mart – takmičenje iz umjetnosti
– Četvrtak, 26. mart – takmičenje iz informatike
– Petak, 27. mart – takmičenje iz engleskog jezika.

 

Izvor: Bijeljina Danas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *