“Trofej Ilija Pantelić” od 18. do 21. juna

Prvi Međunarodni dečiji fudbalski festival “Trofej Ilija Pantelić” održaće se od 18. do 21. juna u Etno selu Stanišići.

 

Međunarodni dječiji fudbalski festival, koji se organizuje u znak sjećanja na legendarnog golmana Vojvodine, zvanično će početi u petak 19.06. u 20 časova, na gradskom trgu u Bijeljini.

Svečano otvaranje biće propraćeno spektakularnim vatrometom i bogatim muzičko-zabavnim programom. Na otvaranju će nastupiti mladi bijeljinski sastav “Nikotin”, plesna grupa “101” i mađioničar. Pozdravni govor održaće predsjednik FS RS Mile Kovačević i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

“Turnir ima za cilj da okupi klubove, škole fudbala i akademije iz svih dijelova Evrope, uzrasta od 8 do 13 godina” kaže Milan Čabrić, glavni koordinator fudbalskog festivala.

“Grad Bijeljina je prepoznao značaj i važnost festivala, pa je tako dala punu podršku, a podršku su dale i fudbalske organizacije FS RS, FS Srbije, FS BiH kao i UEFA, sa svojim programom za djecu Grasruts, što je garant da ćemo imati veličanstvenu manifestaciju, prije svega na radost mladih fudbalera”, dodao je Čabić.

Pehare najuspješnijim učesnicima će dodijeliti promoteri festivala: Dragan Džajić, Ivica Osim, Mirsad Fazlagić, Milovan Rajevac, Dušan Tadić i Gojko Kačar.

Svoj dolazak na ovaj veličanstveni skup mladosti i fudbala, potvrdio je i nekadašnji velikan jugoslovenskog fudbala, Zoran “Čoče” Simović, koji će dodijeliti trofej najboljem golmanu turnira.

Na dječijem fudbalski festivalu “Trofej Ilija Pantelić” očekuje se oko 2000 učesnika iz 14 evropskih zemalja. Igraće se na novootvorenim terenima SC “Savo Milošević” u Etno selu Stanišići.

 

Izvor: Bijeljina Danas/info366

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *