U formi svih devet mjeseci

Trudnice koje vježbaju imaju više energije, bol u leđima se kod njih smanjuje, a nakon porođaja lakše vraćaju prethodnu kilažu FIZIČKA aktivnost i što više kretanja tokom trudnoće pomažu ženama da lakše podnose drugo stanje. Trudnice koje vježbaju imaju više energije, bol u leđima se kod njih smanjuje, a nakon porođaja lakše vraćaju prethodnu kilažu. Da biste ostali fit nije neophodno da ulažete veliki napor. Vježbe možete raditi u svom domu, tokom svih devet mjeseci, a da biste postigli najbolje rezultate preporučuje se da ih radite svakog drugog dana.

ZATEZANjE ZADNjEG DIJELA

Raširite noge i stanite pravo, držeći se rukom za zadnji dio stolice. Polako se spuštajte u čučanj, dok su leđa u uspravnom položaju. Zatim se polako vraćajte u prvobitni položaj. Vježbu ponovite nekoliko puta.

BICEPSI I RAMENA

Sjedite pravo na ivicu stolice. U obje ruke uzmite tegove od 5 do 8 kilograma. Savijte ruke tako da formiraju ugao od 90 stepeni, a onda podignite tegove u visini ramena i naizmjenično ih spuštajte i podižite nekoliko puta.

RUKE

Zauzmite položaj kao da želite da uradite sklek. Oslonite se na laktove, a noge ispružite ravno iza sebe tako da tijelo formira pravu liniju. Ne savijajte leđa i ostanite u ovom položaju najviše pet udisaja, zatim napravite pauzu i ponovite nekoliko puta.

LEĐA

Stavite desno koleno na stolicu, a lijevo stopalo na pod. Nagnite se napred, desnu ruku stavite na sjedište stolice, a u lijevoj držite teg. Kao u prethodnoj vežbi savijte lakat da ruka formira 90 stepeni i spuštajte i podižite teg. Zatim promijenite stranu.

JAČANjE BUTINA

Lezite na desni bok i ruku stavite ispod glave. Desna noga treba da bude savijena pod uglom od 45 stepeni, dok je druga noga ispružena ravno. Lagano podižite i spuštajte lijevu nogu nekoliko puta. Zatim se okrenite na suprotnu stranu i sve ponovite.