U srijedu oblačno

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se u većem dijelu i po kotlinama očekuje magla ili niska oblačnost tokom dana, dok će u južnim i zapadnim područjima, kao i na planinama biti pretežno sunčano, saopštili su meteorolozi.

Јutarnja temperatura vazduha kretaće se od minus pet do nula stepeni Celzijusovih, na jugu zemlje od minus jedan do pet, a najviša dnevna temperatura vazduha biće od minus jedan do četiri, na jugu zemlje od osam do 12 stepeni Celzijusovih.

Јutro će biti hladno, a na istoku, sjeveru i zapadu moguća je česta pojava sumaglice i magle. Tokom dana u Hercegovini i na planinama biće pretežno sunčano i prijatno toplo vrijeme, a u većini ostalih predjela hladno, uz maglu i niske oblake tokom većeg dijela dana, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Vjetar će biti slab istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Danas je prije podne u južnim i zapadnim područjima bilo sunčano vrijeme, a u ostalim dijelovima magla i niska oblačnost.

Temperatura vazduha u 13.00 časova: Rudo, Bugojno i Sarajevo minus dva, Foča i Zenica minus jedan, Višegrad, Bijeljina, Gradačac i Tuzla nula, Novi Grad Bjelašnica i Zvornik jedan, Mrkonjić Grad, Srbac, Doboj, Sanski Most i Srebrenica dva stepena Celzijusova.

Banjaluka i Јajce tri, Ivan-sedlo i Sokolac četiri, Čemerno i Kupres pet, Mrakovica, Gacko, Han Pijesak i Nevesinje sedam stepeni, Kalinovik, Bihać, Drvar i Livno, osam stepeni, Bileća i Ribnik devet, Drinić i Mostar 10, Stolac 11, Trebinje 12 i Neum 14 stepeni Celzijusovih.