U UniCredit banci Banja Luka sve spremno za početak procesa isplate deponenata Bobar banke

BANJALUKA, Filijale UniCredit Bank Banja Luka, širom Republike Srpske, od ponedjeljka 19. januara postaju mjesto realizacije prava za 21.379 deponenata, fizičkih i pravnih lica Bobar banke a.d. u likvidaciji.

„Kako bi proces isplate osiguranih depozita iznosa do 50 000 KM pojednostavili i ubrzali UniCredit Bank Banja Luka u saradnji sa Agencijom za osiguranje depozita BiH napravila je plan isplate koji će se odvijati prema abecednom redu početnog slova prezimena deponenta, po datumima, i u najbližoj filijali određenoj prema mjestu prebivališta klijenta“, izjavio je za CAPITAL.ba Slaven Rukavina, izvršni direktor za Maloprodaju UniCredit banke Banja Luka.

Svi deponenti Bobar banke a.d. koji ne stignu svoje pravo realizovati u prvim danima i sedmicama od početka procesa isplate, zadržavaju to pravo u narednih 5 godina. Potrebno je samo da imaju dokaze o vlasništvu kako je navedeno u obavijesti poslatoj od strane Agencije za osiguranje depozita BiH, pozivno pismo i jedan od identifikacionih dokumenata; ličnu kartu ili pasoš.

“UniCredit Bank Banja Luka je za potrebe efikasnog odvijanja radnog procesa Banke i isplate osiguranih depozita, dodatno osnažila svoju poslovnu mrežu, koja sa 37 filijala/agencija i 112 šaltera pokriva cijelu Republiku Srpsku. Interno je angažovan i obučen dodatan broj šalterskih radnika, te otvoreno 28 novih šalterskih mjesta upostojećim filijalama. Privremeno je otvorena i Agencija u Modriči. U svakoj od filijala posebno će biti označen prijemni info šalter i šaltersko mjesto namijenjeno samo za deponente Bobar banke”, rekao je Rukavina.

Pravna lica – deponenti, zbog nešto drugačije procedure direktno su kontaktirani putem telefona od strane UniCredit Bank Banja Luka, te na taj način upoznati sa realizacijom svojih prava u vezi sa isplatom osiguranog iznosa depozita.

U slučaju da neko od deponenata Bobar banke a.d. nije dobio obavjest ili pozivno pismo, ili treba dodatne informacije za fizička ili pravna lica, na usluzi je Centar za podršku klijentima čiji će predstavnici biti prisutni u filijalama gdje se očekuje najveći broj deponenata poput Bijeljine, Zvornika, Brčkog… kao i putem telefona; 051 246 683, 051 246 684, 051 246 685 i 051 246 686 i e-mail adrese osigurani.depoziti@unicreditgroup.ba.

CAPITAL.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *