U završnoj fazi izgradnja Doma za djecu sa posebnim potrebama

SRBAC – U Srpcu je u završnoj fazi izgradnja Doma za dnevni boravak djece sa posebnim potrebama Udruženja “Izvor”, a da bi bila ubrzana izgradnja prilaznog puta, podignut novi park sa potrebnim sadržajima i nabavljena didaktička i ostala oprema Vlada Japana je obezbijedila 17.000 dolara.

Radmila Urošević, koja je danas u Srpcu predvodila delegaciju Misije međunarodne organizacije za migracije u BiH, rekla je da je dobila obećanje da će svi radovi biti završeni do 15. juna.

“Da bi bila ubrzana izgradnja prilaznog puta do novog Doma za djecu sa posebnim potrebama, podignut novi park sa potrebnim sadržajima i nabavljena didaktička i druga opremu za djecu sa raznim vrstama hendikepa, Vlada Japana je, posredstvom naše organizacije, obezbijedila 17.000 dolara”, naglasila je Uroševićeva.

Pomoćnik ministra za zdravlje i socijalnu zaštitu Republike Srpske Ljubo Lepir rekao je da ministarstvo podržava izgradnju domova za djecu sa posebnim potrebama u Srpskoj u kojima bi ona boravila tokom dana.

“Opravdana je ideja da se u Srpcu gradi poseban objekat i ova djeca izmjeste iz objekta vrtića ‘Naša radost’ u kome borave skoro 10 godina. Od toga će korist imati ne samo djeca, već i njihovi roditelji”, naveo je Lepir.

Načelnik opštine Srbac Drago Ćirić rekao je da se objekat Doma nalazi u hrastovoj šumi, na oko 500 metara od centra grada, pa je u planu da pored manjeg parka za djecu bude uređen prostor za gradski park sa igralištem za odbojku u pijesku, toboganima, klackalicama i ljuljaškama za gradsku djecu i mjestima za roštilj za odrasle.

“Osjeća se potreba za tim, jer je nekadašnji gradski park u Srpcu ustupljen za gradilište novog pravoslavnog hrama Vaskrsenje Gospodnje”, podsjetio je Ćirić.Srna

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *