UGLJEVIK: Nagrade odlikašima i osvajačima priznanja (Foto)

Danas je u prostorijama Osnovne škole “Aleksa Šantić“ u Ugljeviku obilježen Dan škole, koji se inače obilježava u pomen dana rođenja velikog srpskog pjesnika Alekse Šantića po kojem ova škola nosi ime. U samu manifestaciju obilježavanja bio je uključen izuzetno veliki broj učenika i nastavnika ove ustanove.

Da bi pokazali koliko nam je važan ovaj dan, pokušali smo svoje emocije prema njemu povezati sa onim što nam je najdraže.a to je  lik i djelo Alekse Šantića, kroz recitale učenika i ostale vidove  učeničkog stvaralaštva,izjavio je direktor škole Sreten Lukić.

Nakon što su posjetioci pogledali program i poslušali muzičke tačke u  izvođenju  učenika, održana je  svečana dodjela nagrada za učenike koji su osvojili brojne nagrade na republičkim i regionalnim takmičenjima.Načelnik Opštine Ugljevik Vasilije Perić se i ove godine potrudio da obezbjedi i lično uruči nagrade najuspješnijim učenicima.

Nagrađeni su učenici  Milan Sekulić,Božana Vasilić,Tanja Antić,Miloš Novaković,Milica Radovanović,Ivana Milovanović,Miloš  Novaković,Jelena Kovačević,Ana Jović,Marko Jović i Blago Golubović za osvojena prva mjesta na opštinskim takmičenjima iz raznih oblasti.

Predsjednik Skupštine Opštine Đoko Simić uručio je nagrade učenicima koji su postigli uspjehe na republičkim takmičenjima:Milanu Sekuliću,Milici Vatralj,Dušanu Jovičiću,Marku Joviću,Marici Ristić i Dijani Cvetinović.

“Vukove diplome” uručio je načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić,a ove školske godine dobili su je učenici: Vanja Rikić, Milica Radovanović,Milan Sekulić,Ranka Milovanović,Miljana Despotović, Marko Jović, Aleksandar Pajić i Nikolina Jovanović.

Nagradu “Đak generacije “ zasuženo  je ove godine dobio učenik Aleksandar Pajić.

Osvojene nagrade i priznanja koje su učenici ove škole osvojili pokazatelj su zalaganja i truda kako njih samih tako i njihovih nastavnika i najbolji su način promocije kako same škole tako i opštine koju su na takmičenjima predstavljali, istako je načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić.

Predstavnici Rudnika i Termoelektrane Ugljevik su ,kao i svake godine, takođe uručili prikladne pokolne najboljim đacima.

Pripremila: Snežana Milošević.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *