Ugljevik – Novo sanitetsko vozilo za Dom zdravlja

Danas je ispred Doma zdravlja u Ugljeviku predstavljeno novo sanitetsko vozilo, koje je obezbeđeno u saradnji sa lokalnom upravom. Direktor doma zdravlja Jugoslav Cvetković je ovom prilikom čestitao svojim radnicima nabavku izuzetno vrednog vozila, koje će omogućiti bolje i brže funkcionisanje transporta ugroženih pacijenata.

Cvetković se zahvalio lokalnoj zajednici, Načelniku opštine, sa kojim je istakao odličnu saradnju, a koji su učestvovali sa polovinom sredstava u nabavci ovog vozila.

Direktor Cvetković je predstavio i Bazare zdravlja pod nazivom „Sačuvajmo zdravlje“ , koji će se dešavati u narednom jesenjem periodu, a nastaviti i na Zimu. U okviru tog projekta biće organizovani besplatni pregledi, merenje krvnog pritiska, nivoa šećera u krvi i težine. Sve sa ciljem preventivne kontrole i edukacije stanovništva, da u slučaju povišenih parametara koji se rade na licu mesta, ukažu na potrebe upućivanja na dalje lečenje.

U ime lokalne uprave događaju su prisustvovali načelnik Opštine Ugljevik Vasilije Perić i predsednik Skupštine opštine, Đoko Simić.

Načelnik Perić je ovom prilikom rekao da opština Ugljevik ulaže značajna sredstva za Dom zdravlja u cilju poboljšanja zdravstvenih usluga našim građanima i dodao da će nastaviti da iz budžeta pomaže materijalno stanje Doma zdravlja Ugljevik, i da je u planu nakon učešća u nabavci ovog novog sanitetskog vozila, i učešće u nabavci novog rendgen aparata.

Opština Ugljevik na godišnjem nivou izdvaja preko 100 000 KM za pomoć Domu zdravlja, u zavisnosti i potrebe, uz dogovor sa direktorom Doma zdravlja.

Pripremio : Darko Đuračić

Izvor: Radio “SKALA”