Ugljevik – Polaznicima Škole sporta uručeni novogodišnji paketići

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić uručio je sinoć, povodom nastupajućih novogodišnjih i božićnih praznika, paketiće za 60 mališana-polaznika Škole sporta.

Perić je rekao da ova podmajevička opština učestvuje u veoma značajnom projektu Škole sporta, u koju su uključeni najmlađi sugrađani.
“Izuzetno smo zadovoljni radom ove škole. Nastavićemo da podržavamo ovaj i slične projekte koji se bave razvojem djece, jer su ona naša budućnost”, istakao je Perić i napomenuo da se za Školu sporta na godišnjem nivou iz budžeta izdvoji oko 6.000 KM.
Perić je poželio djeci srećne novogodišnje i božićne praznike, sa željom da im dani djetinjstva budu ispunjeni radošću i bezbrižnim odrastanjem.
Profesor Mladen Stevanović, trener u Školi sporta, rekao je da se svake godine poveća broj djece u ovoj školi.
“Trenutno imamo 60 djece predškolskog i mlađeg školskog uzrasta – od četiri do osam godina. Osnovne aktivnosti koje se izvode u školi su atletika i gimnastika, kao i igre loptom – fudbal, košarka, odbojka i rukomet”, naveo je Stevanović i dodao da je cilj da djeca kroz igru i ove atkivnosti zavole zdrav način života te da se u budućnosti opredijele za ozbiljno bavljenje nekim sportom.
Najznačajniji projekat Škole sporta u 2015. godini bila je organizacija manifestacije “Ulične trke 2015”, u kojoj su, osim domaćih, učestvovala i eminenta imena, atletičari iz Srbije i BiH.
Škola sporta u Ugljeviku osnovana je 2011. godine, a do sada je pohađalo više od 350 mališana.