Ugljevik:Praznični dani u duhu tradicije

Predostojeći božićni praznici u Ugljeviku biće dočekani u duhu pravoslavne tradicije, a i ove godine najugroženiji će dobiti jednokratnu novčanu pomoć, najavljuju iz opštinske uprave.

Načelnik opštine Vasilije Perić rekao je da se za Badnje veče priprema bogat kulturno-umjetnički program, dok za doček međunarodne Nove godine nije planirana organizovana proslava.

Perić je naveo da će povodom Božića i ove godine iz opštinskog budžeta biti izdvojeno 30.000 KM za dodjelu jednokratne novčane pomoći porodicama poginulih i ratnim vojnim invalidima.

“Na taj način trudimo se da im uljepšamo prazničnu trpezu i dane radosti”, istakao je Perić.

Novogodišnji paketići biće obezbijeđeni za najmlađe stanovnike Ugljevika. “Paketići su način da obradujemo najmlađe, posebno djecu iz socijalno-ugroženih porodica koji su skromnih mogućnosti, a poklon pakete smo obezbijedili i za najmlađe polaznike škole sporta”, naveo je Perić.

On je najavio da prvog radnog dana 2016. opština priprema tradicionalan novogodišnji prijem za direktore javnih ustanova, predstavnike privrednih subjekata, političkih partija, nevladinog sektora, sportskih klubova i za članove mjesnih zajednica.