UGRA Ugljevik- Ugovor vrijedan 65 000 dolara

 UGLJEVIK -Potpisan ugovor između direktora  USAID-Sida  GOLD projekta  Christophera Donahoe  i Milorada Jovičića direktora Agencije za mala i srednja preduzeća opštine Ugljevik koji će omogućiti u toku trajanja projekta u sljedeće tri godine o aktivnostima povlačenje sredstava do iznosa 65 000 Američkih dolara.
Predsjednik skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić rekao je nakod sastanka i potpisivanja ugovora da je ovo podrška privrednom razvoju ove podmajevičke opštine.
„Nadamo se da će ovaj sporazum biti stimulans, da će doći do realizacije više projekata, na teritoriji naše opštine gdje će preduzetništvo dobiti podršku.“, rekao je Simić.
On je dalje  naveo da ovaj projekat znači preduzeće sa teritorije opštine Ugljevik i da će prioritet biti podsticaj zapošljavanju i izvozu.
Milorad Jovičić direktor Agencije za mala i srednja preduzeća opštine Ugljevik ocjenio je pozitivinim projekat koji je potpisan jer se radi o donaciji.
„Dogovor je da će USAID-Sida GOLD projekat  dodjeljivati sredstva koja će biti na raspolaganju agenciji koja će praviti programe. Sredstva mogu biti usmjerena na osnivanje novih firmi, na pomoć za sertifikaciju firmama koje izvoze robu, za jačanje kapaciteta firmi kao i jačanje poslovanja i prihodovanja svega ostalog.“, rekao je Jovičić koji je napomenuo da će se sredstva biti na raspolaganju kada opština Ugljevik bude zaovoljila BFC /Biznis Frendli Sertifikat/ koji je dobar pokazatelj da se u ovoj podmajevičkoj opštini radi za razvoj i uslove poslavanja.
GOLD projekat koji zajedno implementiraju Sida i  USAID je projekat unapređenja lokalnog razvoja a sredstva koja će biti dostupna opštini Ugljevik i Agenciji za razvoj malih i srednjih preduzeća opštine Ugljevik po aktivnostima će biti usmjerena u realizaciji ciljeva navedenog projekta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *